Zvezdi stigla nova presuda: Mora da plati Fiorentini 600.000 evra zbog igrača kojeg joj je prodala

FIFA donela još jednu presudu protiv srpskog šampiona

FK Crvena zvezda mora da plati Fiorentini 596,797.95 evra, 119,359.59 kao penale, i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate – presudio je 26. januara ove godine sudija FIFA Johan van Galen u slučaju koji je bez presedana poslednjih decenija, a u presudi u koju je dnevni list “Danas” imao uvid.

U do sada “neviđenom slučaju” pred arbitražom FIFA, da klub koji je kupio igrača tuži klub od koga ga je kupio, u pitanju je bio transfer Alekse Terzića sklopljen 27. maja 2019. godine.

Naime, Zvezda je tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke, što može, ali ne mora da bude sumnjivo jer takvi slučajevi nisu retkost.

Klub iz Firence prvu ratu je isplatio po dogovoru, ali je pri isplati druge (10. marta 2020) greškom nekog iz kluba ili softvera novac otišao na račun Zvezde. Iz beogradskog kluba su reagovali, pa je dogovoreno da Fiorentina uplati isti iznos (596,767.95 evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020. i urađeno.

Šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. „podsetio“ i naglasio da su penali 120.000 evra. Kako nije bilo nikakve reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu u FIFA, a kasnije i dobila spor.

Podsetimo, pre nekoliko dana i predsednik Lećea je otkrio italijanskim medijima da je taj klub dobio pred FIFA spor pošto Crvena zvezda nije uplatila ni cent od dogovorenog obeštećenja za Filipa Falka od milion evra.

Video: Krenulo je i Falka: Novi gol Italijana u dresu Zvezde čim je kročio na teren u Ivanjici!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 5. septembar

Read Next

Opet nema spavanja zbog Novaka: Evo kada Đoković igra sa Bruksbijem u osmini finala US Opena