Zvanično: Razišli se Vojvodina i Nenad Lalatović

Mladi trener definitivno završava karijeru na Karađorđu

Nenad Lalatović je izgubio rat protiv Uprave Vojvodine sa 5:1. Rukovodstvo Lala odlučilo je da prekine saradnju sa trenerom kome ionako isitiče ugovor za nekoliko nedelja i to na sastanku na kome je samo jedan član ovog tela podržao dosadašnjeg trenera dok su petorica bili protiv, javljaju Večernje novosti.

Razlog za raskid saradnje je koncepcijsko razmimoilaženje po kojem Uprava želi izlaz na tržište, dok je Lalatović tražio da se produže ugovori sa šestoricom vremešnijih fudbalera. To u Vojvodini nisu prihvatili, jer iskusniji zauzimaju mesta mlađima, a oni žele da na delu vide upravo mlade, talentovane fudbalere.

U Vojvodini, takođe, naglašavaju da niko nije ljut na Lalatovića, već da su svi njegovi rezultati i uspesi priznati u klubu, kao i da mu uz zahvalnicu za sve što je učinio, žele svu sreću u nastavku trenerske karijere.

Jer, kako ističu u najstarijem novosadskom superligašu, možda se nekad opet putevi ukrste i ponovo se sretnu na zajedničkom polju.

Inače, Lalatović je vodio Vojvodinu na 129 utakmica i biće na klupi u još dva preostala meča superligaškog karavana. Sa brojkom od 131, izjednačiće se sa trenerom Gustavom Lehnerom i biće drugi na večnoj listi, iza legendarnog Branka Stankovića, trenera prve šampionske generacije, koji je vodio Vojvodinu na 140 mečeva.

– Svaki navijač Vojvodine zna da sam želeo da ostanem u klubu koji obožavam kao i Novi Sad. Upravi sam rekao da prihvatam sve što se od mene traži u idućoj sezoni, i da vodim ekipu u Evropi – rekao je Lalatović i potvrdio razlaz sa Lalama.

– Nije istina da sam insistirao na šestorici iskusnijih igrača već sam bio saglasan sa podmlađivanjem tima. Međutim, jasno je da me ova Uprava ne želi i da su njihovi navodi, izgovor. Takođe, ne želim da se zameram, izuzetno poštujem Vojvodinu, veliki klub, kao i klupsko rukovodstvo čiju odluku prihvatam i takođe poštujem. Odlazim kao trener sa najviše pobeda – podsetio je Lalatović koji se poslednjih dana dovodi u vezu sa prelskom u Rad.

Video: Zagrljaji i muški poljupci: Lalatović i Stanković posle meča koji je odlučio šampiona

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Nakon 17 godina od raskida veridbe, Džej Lo i Ben Aflk ponovo zajedno

Read Next

Hit snimak! Andrija na “ostrvu sreće” neće da uđe u vodu: Ima sto presmešnih razloga za to!