• November 28, 2023

Žene u biznisu: Miroslava Jeremić – WANNABE MAGAZINE

Upoznajte Miroslavu Jeremić, direktorku marketinga Tehnomanije, koja nam je otkrila da je svet marketinga zapravo svet koji nas okružuje. Iskoristiti uobičajeno i poznato i transformisati ga u nešto novo je jedan od najvećih izazova marketinga, a Miroslava uživa u svakodnevnom usavršavanju svojih veština, timskom radu i dinamičnom digitalnom okruženju koje je inspiriše. U nastavku našeg razgovora sa Miroslavom saznaćete više o specifičnostima retail marketinga, koje Tehnomanija proizvode i sama koristi, kao i koji biznis savet bi svima poručila.

Svet marketinga je, zapravo, svet koji nas okružuje. Kad malo bolje razmislimo, shvatamo da je sve oko nas marketing. Iskoristiti poznato i uobičajeno i transformisati ga u nešto novo i drugačije jeste najveći izazov. To je ono što mi se najviše dopada. Posmatranje, osluškivanje mnoštva ideja i prepoznavanje one prave je suština ovog posla.

Marketing te uvek vuče napred. Kad jednom uđeš u taj voz, ne zaustavljaš se. Trendovi se veoma brzo menjaju, a ti uvek moraš da napreduješ i usavršavaš se da bi bio u toku. U retail industriji, na gotovo dnevnom nivou savladavaš nove veštine. Tehnomanija je pravo mesto na kojem možeš da se oblikuješ i spremiš za nastup na različitim poslovnim frontovima.

Poznato je da retail industrija “ne spava”, samim tim, i mi moramo da budemo budni, spremni da delujemo u svakom momentu. Sa druge strane, kao retailer predstavljamo mnogobrojne brendove svih naših dobavljača i uvek je izazov očuvati prepoznatljivost i snagu našeg brenda. Iz tog razloga veliki akcenat stavljamo na sve usluge i benefite koje kao retailer pružamo kupcu kroz jedinstveno omnichannel iskustvo.

Različiti su kriterijumi po kojima merimo uspešnost neke kampanje. Pojedine merimo po ostvarenosti prodaje, pojedine po različitim marketinškim, prodajnim ili strateškim parametrima i ciljevima. Međutim, za mene su najuspešnije one koje iznesemo kao tim, zajedničkim snagama, uz dobru energiju i zalaganje, usmereni na zajednički cilj. Iz iskustva znam da su baš te kampanje i krajnji potrošači doživeli kao najzanimljivije. Jedna od takvih je, i meni najdraža, kampanja Basketmanija, gde smo kroz kvalitetan sadržaj i komunikaciju, odličnu ponudu, uslugu i prodaju, ostvarili zajedničke timske pobede, a kupcu pružili nesvakidašnje iskustvo. Svakom novom kampanjom podižemo lestvicu i ciljeve, a, sigurna sam da još uspešnije kampanje i aktivnosti tek dolaze. Na pojedinim već vredno radimo (smeh).

Tržište se u poslednjih nekoliko godina veoma brzo razvija i transformiše. Dinamično okruženje, izražena konkurentnost, digitalizacija i promene u ponašanju, potrebama i navikama kupaca, nalažu da se svakodnevno menjamo. U fokusu svake poslovne odluke se nalazi kupac, a njegove potrebe su primarne. Najveći izazov je biti drugačiji danas, jer juče je već prošlo. Sa druge strane, baš sve navedeno nas podstiče da stalno napredujemo i da što bolje poznajemo i razumemo naše kupace. Pravi slogan, pravi vizual, prava ideja, prava poruka, pravi kanal komunikacije i svi načini kako do njih dolazimo i kome ih usmeravamo jesu najinteresantniji deo ovog posla.

Većinu (smeh). Skoro sam opremala stan i imala sam tu sreću da već unapred znam šta želim, jer sam veoma dobro upoznata sa karakteristikama naših proizvoda. Posebna satisfakcija u tom procesu bila je ta što sam ja krajnji zadovoljni kupac. Najčešće koristim Nespresso aparat za kafu, Remington presu za kosu, Samsung Galaxy buds i TriPollar aparat za negu lica. Kao i svi ostali, biram ono što je dobro i provereno za sebe.

Tehnomanija je i više nego fokusirana na ponudu namenjenu ženskoj ciljnoj grupi. Mnoge naše aktivnosti su usmerene upravo ženama, a adekvatnim i uvek aktuelnim asortimanom apsolutno odgovaramo na potrebe svih dama, nezavisno od godina i načina života.

Kao što rekoh, sve je marketing, pa i ono što nosimo. I to je način da prenesemo poruku. Moj stil je sveden i klasičan. Garderobom koju biram ukazujem poštovanje događaju i ljudima sa kojima sarađujem, ne skrećući fokus sa suštine. Zato moj glas ide za dobro poslovno odelo i belu košulju. Naravno, dozvoljavam sebi i neke obojene, vesele izlete.

Smatram da su za uspeh i poslovna ostvarenja neophodni ljubav prema poslu i vera u ono što radiš i čime se baviš. Disciplina, posvećnost i istrajnost su osnovni saveznici na tom putu. Pored rada na sebi i ličnog ostvarenja, za mene posebno bitan segment je i uloga u timu i timsko ostvarenje. Ljudi sa kojima si u svakodnevnom kontaktu su ključ, oni su glavna pokretačka snaga. Kada znaš da imaš na koga da se osloniš, kada znaš da imaš na koga da računaš, znaš i da češ uspešno stići do cilja.

Pored brojnih seminara, konferencija, korisnih edukacija, knjiga i ostalih kanala preko kojih dolazimo do neophodnih znanja, najviše sam naučila rešavajuci konkretne poslovne situacije, oslanjajući se na smernice i pomoć svojih kolega i mentora.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Fredi Rinkon doživeo saobraćajnu nesreću – Sportklub

Read Next

Lekcije koje naučite kad se povučete u samoću – WANNABE MAGAZINE