Želje koje smo zaslužili da ostvarimo u 2021. godini

Pojam vremena potpuno je izgubio svoje značenje tokom 2020. godine. Dani bez broja, imena i boja krenuli su da se stapaju jedni u druge, i dok nam je svakodevnica trajala samo 17 časova, nismo imali potrebe da gledamo na kalendar. Rokovnik nismo ni proveravali, jer još od marta nismo imali nikakvih obaveza, svečana odeća toliko dugo nije korišćena da je zrela za hemijsko čišćenje, a nijedna želja koju smo godinu dana ranije zamislili kada smo gasili svećice nije se ostvarila.

Prvog januara 2021. godine obećali smo sebi da ćemo ove godine nadoknaditi propušteno, grliti jače, ljubiti strastvenije i ispuniti čak i najsnitnije hirove. Pola godine je prošlo – mi se nismo ni okrenuli, i nijednu želju nismo stigli da ispunimo! Zato, od ovog trenutka mi svečano obećavamo (i ne, ne lažemo u sebi) da je vreme da ispunimo sve što nismo mogli tokom prethodne godine.

Da otputujemo negde (bilo gde)

Budući da nigde nismo išli više od 365 dana, sigurno smo makar nešto uštedeli. Ovo leto je idealna prilika za putovanje koje će nam predstavljati svojevrsnu mini-terapiju. Ako su pesak među prstima i zvuk talasa nešto što vas usrećuje, proguglajte koja država otvara svoje granice za nas. Makar plaćali na rate do sledeće zime – potreban vam je odmor. Idite na bilo koje mesto koje vam pruža mir. Na planinu, selo, more, evropski grad… Ukoliko ste celu pandemiju proveli sa partnerom, idite na odmor sa prijateljima i restartujte se. Ko zna šta nas još čeka. Trebaće nam snage.

Da zaboravimo da je Zoom ikada postojao

Najveća traume iz 2020. godine koje vučemo su: nestašica wc papira, ogromni redovi i Zoom sastanci. Uz veliki napor da nam misli ne odlutaju, i da kontrolišemo lice kako ne bismo napravili ekspresiju koja će pokazati koliko nam je zapravo dosadno, morali smo da pazimo da nam je mikrofon mjutovan kada komentarišemo da bismo pre bili u devetom krugu pakla nego na tom video pozivu. Ukoliko imate priliku da više ne radite od kuće, prihvatite je. Iskoriste priliku da se sredite i lepo osećate, da idete u kancelariju, družite se i smejete. Socijalizacija je jako bitna za naše mentalno zdravlje, zato je ono i malo “načeto” u prethodnoj godini.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Pogledali smo film o Krueli de Vil i ovo su naši utisci

Read Next

5 saveta za lakše i bolje uređenje doma