Zbogom Legendo?

U Rusiji se “novi” model sa petoro vrata – Lada Niva Travel prodaje po ceni od 8.700 evra, dok je za “staru” Nivu Legend sa petoro vrata potrebno izdvojiti 7.500 evra, pa AvtoVAZ želi da izbegne konkurencija unutar kuće

Na internetu se ovih dana pojavila informacija o tome da će ruska kompanija Avtovaz, koja posluje u sastavu francuske grupacije Renault, obustaviti proizvodnju SUV modela Lada Niva Legend sa petoro vrata, a poslednji primerak kultnog terenca bi sa fabričkih traka trebalo da siđe do kraja juna.

To je logičan epilog, budući da ruski proizvođač želi da izbegla konkurencija unutar kuće. Više izvora iz Rusije je navelo da je ovoj Nivi ostalo još najviše mesec dana “života”, nakon čega će ona biti povučena iz proizvodnje.

Čeka se samo da Avtovaz zadovolji postojeću tražnju, odnosno porudžbine koje su popunili državni organi. Međutim, ni na jednom ruskom portalu ne može da se nađe zvanična potvrda ove vesti. Iz AvtoVAZ-a su za sajt AvtoVzglyad rekli da je model još uvek u procesu sklapanja i da ga je moguće naručiti čak i u posebnoj u verziji Black.

U Rusiji se “novi” model sa petoro vrata – Lada Niva Travel može kupiti po početnoj ceni od 8.700 evra, dok je za model Niva Legend sa petoro vrata potrebno izdvojiti 7.500 evra, podseća AutoRepublika.

Bilo kako bilo, sigurno je da bi ljubitelji Nive sa dužim međuosovinskim rastojanjem, bar oni na matičnom tržištu, trebalo da požure sa porudžbinama, jer je izvesno da će taj terenac ipak otići u penziju.

Lada Niva Legend, 5 vrata 1

Foto: Lada

Utoliko pre što se obe verzije Nive, “nova” Lada Niva Travel i “klasična” Lada Niva Legend sele na iste proizvodne trake. U pitanju je projekat koji će biti kompletiran do kraja leta, nakon čega će fabrika Lada Zapad Toljati, koja je do prošle godine proizvodila model Chevrolet Niva, biti zatvorena.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Ekskluzivno: Džejms Bond stiže u Srbiju

Read Next

Klasični Fića na baterije kreće u osvajanje Evrope: Nostalgija na četiri točka za 25.000 evra