Zbog ovih navika vam kosa opada i sporije raste, i evo kako da ih promenite – WANNABE MAGAZINE

Žene i ljubav prema dugoj i negovanoj kosi obično idu ruku pod ruku. Naročito pri dolasku leta, kada u planu imamo da stalno nosimo slobodnu i puštenu kosu i veoma nam je važno da ona izgleda dobro – pitamo se kako da je najbolje negujemo, da pospešimo njen rast i učinimo da bude gušća i izgleda zdravije. U nastavku ćemo vam otkriti nekoliko razloga koji definitivno utiču na zdravlje i rast kose, a na koje definitivno možete uticati svojim navikama u nezi. Verujte nam, nije rast kose nikakva magija, već je samo pitanje zdravlja i posvećenosti.

Koliko brzo kosa zapravo raste?

U proseku, kosa bi tokom jednog meseca trebalo da vam poraste za oko centimetar, centimetar i po. Dakle, na godišnjem nivou (bez odlazaka kod frizera), vaša kosa može porasti do čak petnaest centimetara, iako ova brojka, naravno, varira od osobe do osobe. Svakako, kada negujete kosu nije sve samo u njenoj dužini, jer krajevi koji su dugi a iskrzani su i ispucali, delovaće vizuelno kraće. Zato, bolje je redovno se šišati i puštati zdravu kosu da dobija na dužini, kako biste postigli najbolji efekat rasta.

Zbog čega sve kosa opada?

Pored genetike, životni faktori kao što su konzumiranje alkohola i cigareta ili nezdrava ishrana i nepravilno isplanirana dijeta, umnogome mogu uticati na rast, odnosno opadanje vaše kose. Kada se ne hranite adekvantno i ne unosite sve sastojke koji su vašoj kosi potrebni, ona će veoma brzo pokazati vidljive znakove da joj nešto nedostaje. Takođe, pokušajte da kosu sačuvate od prekomernog vezivanja u rep, jer ono može izazvati neželjeno lomljenje već osetljive kose.

Koliko su zdrav život i ishrana značajni za rast kose?

Vođenje zdravog života definitivno ima uticaja na kvalitet vaše kose. Kosa je kreirana od 97% proteina, te je veoma važno da adekvatnu količinu proteina unosite u organizam. U suštini, zdrav način života možda ne utiče direktno na sam rast kose, ali definitivno utiče na njen kvalitet – što će vam dati primetnu razliku. Kosi su potrebne regularne količine proteina, vitamina, minerala i vode, kao i omega 3 kiselina koje se mogu naći u ribljem ulju, voću i povrću. Preporučljivo je i da u svoju ishranu unesete ribu, jaja, sir bez puno masti i kinou, a uz to i krompir, ovsenu kašu i braon pirinač.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Efikasni načini da izgradite dublje veze sa drugima – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Neprijatnosti koje razumeju samo mršavice – WANNABE MAGAZINE