ZAVRŠENA SEDNICA – DONETA ODLUKA O TRI MODELA ŠKOLSKE NASTAVE – Beograduživo.rs

TRI MODELA ŠKOLSKE NASTAVE – Danas je u 16h počela nova sednica Kriznog štaba, a na dnevnom redu su bile teme poput početka školske godine, vakcinacije, kao i pojačana kontrola već postojećih mera koje su sve vreme na snazi.

Na sednici je usvojen novi plan za predstojeću školsku godinu, odnosno usvojena su tri modela po kojima će se nastava odvijati od septembra.

  1. Prvi model koji će se primenjivati u potpuno sigurnom okruženju –  deca sede zajedno u klupama, nose masku samo kada razgovaraju ili odgovaraju, a vakcinisani nastavnici ne nose masku do ne priđu na metar i po od đaka.
  2. Drugi model za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce – ovi učenici će jedan dan imati nastavu u školi, a drugi dan će nastavu pratiti online. Ono što je takođe važno, ukoliko ima više učenika od 16 u jednom odeljenju, onda bi se deca delila u grupe.
  3. Treći model se odnosi na one najugroženije – za ove škole je spremljena onlajn nastava za srednjoškolce, za osnovce kombinovana nastava – od prvog do četvrtog razreda će časovi biti 30  minuta i grupe manje od 16 učenika, dok će se od petog do osmog razreda smenjivati u modelu nastave u danu.

Kako je za medije naveo ministar prosvete Branko Ružić, kada su u pitanju predškolske ustanove, deca ni na dalje neće nositi maske, vakcinisani vaspitači takođe nisu dužni da ih nose. Kada dođe do zaražavanja u nekoj grupi ili odeljenju, dete se izdvaja i ide u karantin, a sva ostala deca nose maske.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mapa GMO njiva u Srbiji: Ovde su sve gajili zabranjenu soju, parcele i u okolini velikih gradova – Biznis Telegraf.rs

Read Next

OPLJAČKAO STARCA PRED VRATIMA – PRIJAVITE POLICIJI AKO GA PREPOZNATE (VIDEO) – Beograduživo.rs