Zašto se ljubav gasi? – WANNABE MAGAZINE

Ljubav ne prestaje stvarno, nikada. Kada nekog volite, onom sveobuhvatnom i bezuslovnom ljubavlju, ona traje dok ste živi, jer je deo vas, onaj koji uključuje sve ljubavi. Ali, veze se završavaju. Volite nekog, ali više ne želite da budete sa njim, da delite sa njim svoj život, svoje nade i strahove. Osećate da ste završili sa tom osobom i da možete ostati i do kraja života u tom odnosu iz milion razloga, dok je samo jedan da odete – birate svoj život i mogućnost da sa nekim opet budete srećni. Ljubav ne prestaje i ne menja se, ali menjaju se vaša osećanja, vaše težnje, put kojim idete vodi vas dalje od partnera, koji ide drugim putem, ili ostaje u mestu. Stvari zbog kojih ste nekog zavoleli više nisu važne, prioriteti se menjaju. Zašto?

Rastete i menjate se

Česta situacija u odnosima, u brakovima koji traju godinama i decenijama o kojoj žene sa uzdahom govore jeste ova – one su porasle, preuzele životne odgovornosti, promenile se, a on nije. „On je i dalje pubertetlija. Nije našao sebe. Ne može da me prati, a ne podržava me u mom razvoju. On samo želi da sve bude uvek isto…“ To su neke od rečenica koje žene često izgovaraju, pokušavajući da opišu taj jaz koji se otvorio i sa godinama proširivao toliko, da je sve ono što je bilo važno u odnosu jednostavno upalo u njega i izgubilo važnost. Kad nemate iste životne prioritete, ambicije, interese i ciljeve, to se dešava. Niste znali da će biti tako, verovali ste da ćete ići zajedno kroz život, a ispalo je da vi idete i da ste sami u tome, jer partner uopšte nema nikakvu želju da bilo kuda ide. Vi se menjate, a on je i dalje onaj isti i čudi se šta vam smeta, kad ste se zaljubili u njega takvog? A vama smeta baš to, što je on i dalje ta osoba u koju ste se zaljubili, ali vi više niste ona osoba koja se zaljubila u njega.

Partner raste i menja se

Da, kao što vi razvijate svoje potencijale i menjate se, razvija ih i on. Ali, negde na tom putu ste prestali da budete par, jer se ne razvijate na isti način, ne negujete iste vrednosti, želite različite stvari koje ne mogu da se pomire i naprave kompromis. Otkrivate da vam se vaš partner više ne sviđa, da je postao nemilosrdan, suviše fokusiran na materijalne vrednosti, da mu se ukus pokvario i da ideale koje ste delili na početku sada smatra glupošću i gubljenjem vremena. Svako ko se razvija, služi se onim materijalom koji nosi u sebi – niste znali koliko ste različiti, ali kada je svako počeo da sazreva i otkriva sebe, ispostavilo se da baratate materijalima koji se ne mogu spojiti tako da daju nešto solidno i trajno.

Vaš odnos se menja

Veza ima svoju dinamiku, koja obuhvata vaše promene i vaše statičnosti, kombinuje ih i prilagođava. Ono što u vašem odnosu predstavlja MI trpi promene (ili stagnacije) koje svaki partner unosi i menja se u skladu sa tim. I tako otkrivate da vas više ne raduju stvari u kojima najbolje funkcionišete zajedno, da to uopšte nije ono što vam je sada važno i da više niste tako dobar tim kao što ste bili. Izazovi života su se promenili i to što volite zajedno da kuvate, ili putujete, ili pravite žurke, više ni izdaleka nije dovoljno da održi vaše zajedništvo.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Rihanna lansira prvi parfem svog brenda Fenty

Read Next

Vremenska prognoza – 2. avgust