Zašto potcenjene žene imaju tendenciju da postanu veoma uspešne

To je pitanje borbenosti i dokazivanja – ako ste potcenjeni, borite se da se dokažete i sebi i drugima i da osvojite mesto koje vam pripada, razvijate svoje samopouzdanje, ostajete uporni i istrajni i ne predajete se. To je koncept borbe. Kao što se često dešava da oni koji su od detinjstva „kul“ postanu samozadovoljni i ne razviju nikakve ambicije, tako se dešava da oni koji su gladni validacije, razviju snažne motive i ambiciju. 

Čudna je to stvar – ako dostignete vrhunac prerano, nemate za čim da žudite i za šta da se borite, prosto ne želite više od onog što imate i završite zadovoljavajući se osrednjim, dok vaši bliski izražavaju žaljenje što ste tako protraćili svoje sposobnosti i talente. Dok oni koji moraju da se bore, teže da postignu više i razvijaju i sebe i tu svoju težnju. 


Potcenjene žene imaju tendenciju da budu veoma uspešne, jer su njihove veštine jedinstvene – ne u smislu genijalne, ili u akademskom smislu. One možda nisu bile blistavi, možda čak ni osrednji učenici i nisu napredovale u akademskom obrazovanju. Ali, one imaju darove koji su primenljivi u stvarnom svetu, koji dopiru do ljudi koji nisu akademici (a većina nije), one utiru svoj put među običnim svetom, kome i same pripadaju. Moraju da smisle ideju, posao, teritoriju, pristup, koji će ih razlikovati od drugih i koji ne bi mogle da smisle da su razmišljale i poimale svet iz veće udobnosti i sa mesta prihvaćenosti i vrednovanja. 

One znaju da su nepravedno potcenjene, da vrede mnogo više od onog što dobijaju kao fidbek i postaju odlučne da to svima pokažu i dokažu, da osvoje ono što im pripada. 

Pri tom prelaze velike emocionalni put, od devojke koja želi da usreći svakog i da se dopadne, do devojke koja želi ostvari i usreći sebe, da živi na svoj način i da doraste do svoje prave vrednosti. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Horoskop za septembar 2021: Ribe

Read Next

Vremenska prognoza – 29. avgust