Zašto „overtinkeri“ najteže preboljevaju slamanje srca

Ako spadate u „overtinkere“, onda znate koliko vam je teško kad doživite ljubavni krah. Sve morate da preispitate. I to tako da postavite najgori scenario. Još ako vas partner ostavi bez nekog jasnog razloga i objašnjenja – vi ćete se potruditi da nađete najgori razlog, onaj koji će vas najviše povrediti. Pretpostavljate da vas je varao. Da vas uopšte nije ni voleo. Da je sve bila iluzija i laž, od početka. Ako nemate „zatvaranje“, razlog koji možete da prihvatite, nešto konkretno zbog čega je druga osoba odlučila da više ne želi da vas viđa, onda ćete pretpostavljati i pretpostavljati, najgorče i najgore moguće stvari. 

Vaš um radi prekovremeno, brzinom koju ne možete da kontrolišete. Ne možete da prestanete da razmišljate, da „vraćate film“ i da povezujete. Ne nalazite uvek uzročnu vezu i to vas izluđuje. Onda „motate“ ponovo i ponovo, tražeći dublje i šire, razvijate scenarija o tome šta se moglo dogoditi i u kom pravcu bi se razvijao vaš odnos, da ste „onda“ postupili drugačije, krivite sebe i nije vam ništa lakše od toga. Ili se stalno pitate gde ste (sve) pogrešili i ne možete da nađete precizne odgovore, što vas još više frustrira i dovodi do očajanja. Nešto ste propustili, a ne znate šta i možda ste sve uradili pogrešno, od samog početka. Bili ste suviše ovo, premalo ono – nema kraja optuživanju sebe, a to ništa ne popravlja i samo vas gura još dublje na dno. 


Ne možete da pobegnete od svog uma, da isključite mozak i da se odmorite, nigde nema olakšanja, samomučenje se produžava i nastavlja, bez izlaza i bez razrešenja. Ne znate čak ni od čega bi vam bilo lakše, osim možda, od gubljenja pamćenja. Sve što vam pada na pamet je destruktivno, samooptužujuće i samouništavajuće. Čak i u svojim najboljim manifestacijama, nalazite slabosti i propuste, pitate se šta sa vama nije u redu i da li ste uopšte sposobni za bliske odnose. Ako uočite da privlačite uglavnom isti tip osoba, sa kojima uvek završite povređeni, pitate se čime ste ih privukli, šta je to u vama što prepoznaje oštećene, sebične, hladne i distancirane i što vas navodi da uđete u toksičan odnos. Da li svojom toksičnošću i potencijalno zdrav odnos pretvarate u patologiju, jer se suviše vezujete, nedovoljno vrednujete sebe, suviše ste naivni, nemate samopoštovanja, ne umete da postavite zdrave granice… 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Gde urbanost susreće trend – ovo su 2 nova Converse modela patika za letnju sezonu

Read Next

Još jedan topao i sparan dan, kiša moguća na jugu i istoku