ZAŠTO NIKO NIJE UHAPŠEN ZBOG EKOLOŠKE KATASTROFE KOD ADE CIGANLIJE? – Beograduživo.rs

Ekološka katastrofa strašnih razmera, nesnosan smrad, pomor ribe i ostale flore i faune u našoj reci i to sve na svega tridesetak metara od jezera u kom se kupaju stotine hiljada dece i naših sugrađana. Na svega trista metara od Beograda na vodi gde bi trebalo da bude luksuzno naselje i gde je verovatno najskuplji kvadrat u državi sada se nalazi nešto što nažalost podseća na gigantsku septičku jamu. Voda u tom delu Save je postala tamno braon boje koja je najsličnija boji fekalija, a ni smrad nije ništa manje sličan.

Zašto je u Beogradu to moguće? Zašto je to nekažnjeno? Toliku količinu štetnih materija nije moguće izliti ni u Savu ni u Topčiderku koja se tu uliva, a da to policiji i inspekcijama predstavlja problem da otkriju.  Pa zar je problem ići uzvodno i uzeti uzorke iz cevi koje su dovedene do obale i ispuštaju otpadne vode u tok reke? Ko zna koliko godina će Čukarički rukavac i reka Topčiderka biti zagađeni samo zbog ovoga što je sada neko tako neodgovorno i bezobzirno prosuo u naše reke.

ada-ciganlija-rukavac-smrad
foto: Beograd uživo

Sramota, e to je posebna tema u ovoj ekološkoj katastrofi jer je ovo sramota za sve nas. Zato što dozvoljavamo da se u Beogradu ovakvi ljudi slobodno šetaju ulicom umesto da trunu u nekoj zatvorskoj  rupi sa istim smradom koji su oni nama priredili, zato treba da nas bude sramota. Zato što je i ovaj užas ono što ostavljamo našoj deci u nasleđe, zato treba da nas bude sramota. Zato što je Beograd možda i jedina evropska metropola u kojoj su ovakve stvari moguće i još gore bez uhapšenih počinioca, zato treba da nas je sve sramota.

Na kraju ovo treba da shvate i reaguju i svi gradski organi jer ovo nema veze sa politikom, a ima veze sa zdravljem svih građana i bogatih i siromašnih i dece i odraslih i pozicije i opozicije i onih koji to primećuju i onih koji okreću glavu na drugu stranu. Gospodo, nikoga od nas neće zaobići posledice ovakvih katastrofa.

Pročitajte i:

EVAKUACIJA STANOVNIKA NA BANOVOM BRDU ZBOG UNIŠTAVANJA AVIO BOMBE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA SUBOTU, 24. APRIL – Beograduživo.rs

Read Next

TS Francuske zabranio Peru nastup na Olimpijskim igrama – Sportklub