Connect with us

Lifestyle

Zašto ne možete da prebolite bivšeg i krenete dalje, iako pokušavate – prema horoskopu i tarotu

Published

on

Preobljevanje veze i puštanje prošlosti – ali i svega što zamišljate da ste mogli imati sa nekim, a što nikada nećete imati – nikome nije lako. Nekima međutim, brže uspeva da se oporave i nastave dalje, a neki ostaju slomljenog srca godinama. Svi poznajemo ljubavnu patnju, ali svako je doživljava na svoj način. Tarot karta za svaki horoskopski znak nudi objašnjenje zašto je preboljevanje veze tako teško.

Zašto vam je preboljevanje veze teško – prema horoskopu i tarotu

Ovan – obrnuti As mačeva

Stalno vrtite u glavi film o uništenju veze – razmišljate šta je i kada krenulo naopako, šta ste mogli da uradite drugačije i šta bi bilo da ste ostali zajedno. Preboljevanje veze vam posebno teško pada zbog grubosti i bolnih reči koje ste jedno drugom uputili, osećate se neuspešno i slomljeno i pokušavate da analizirate propast ljubavi.

Kad biste prestali da romantizujete ono što je bilo među vama, shvatili biste da nikada niste bili na istoj talasnoj dužini – to priznanje bi vas povelo ka isceljenju.

Bik – obrnuta Desetka štapova

Ova karta kada je okrenuta naopako pokazuje da je pokušaj da vratite bišveg uzaludan – iako vi niste u stanju da pustite, on je već nastavio dalje. Vaša veza ionako nikuda ne bi odvela i ne treba da gubite vreme i energiju. Vaša žudnja za emocionalnom podrškom je ostala neispunjena – on vam je nikada i nije pružao. Što pre to shvatite, biće vam lakše da prihvatite da ste bili sami u toj vezi i da jedino vaša zamisao o onome što ste želeli, a nikada niste dobili sprečava preboljevanje veze.

Blizanci – Đavo

Preboljevanje veze je nemoguće, zato što ono što osećate nije prava ljubav, nego opsesija. Ono što ste doživljavali uvelo vas je u zavisnost i vaš odnos je bio porok – kratkotrajno utešan, ali štetan za vaše metnalno i emocionalno zdravlje i stabilnost. Toliko ste bili zaokupljeni vezom, da život van nje nije ni postojao. Toliko ste očajnički želeli da budete voljeni, da ste bili sve što je partner hteo da budete, ali niste bili ono što jeste. Izgubili ste sebe u toj vezi, ali nećete sebe naći tamo gde ste se izgubili. Vratite svoju moć, oslobodite se. Ko ste bili pre te veze? Ko ste bili kad ste bili sami ili sa prijateljima? Izlečite se od zavisnosti (to je teško i ide sporo) i vratite se sebi (nagrada vredna svakog napora).

Rak – Četvorka štapova

Bivšem partneru je bila namenjena velika uloga u vašem životu – možda ste bili vereni, ili ste vi svakako bili uvereni da ćete zajedno graditi budućnost. To je osoba sa kojom ste hteli da provedete život i verovali ste da i ona želi to isto. Pažljivo ste gradili svoj život oko nje, prilagođavali se i utkivali ogromnu količinu energije u strukturu buduće stabilnosti. A onda je druga osoba porušila vašu konstrukciju, kao kulu od karata.

Ne možete da shvatite zašto, ali pokušajte da prihvatite da to jednostavno nije moglo da opstane, čak i ako ste bili sigurni i puni poverenja. Izgradićete život i porodicu o kojoj maštate sa nekim drugim, ko je pravi za vas. Uzmite sve teške lekcije iz ovog iskustva i savladajte ih.

Lav – Prvosveštenica

Preboljevanje veze je teško zato što što je to bila snažna, otvorena i iskrena veza. Bili ste duhovno povezani, a to se retko doživljava i verujete da nećete naći ništa slično, koliko god da tražite. Možda je to bila vaša srodna duša i ljubav vašeg života, ali nije bilo predviđeno da se zadrži u vašem životu. Prihvatite to jedinstveno iskustvo sa zahvalnošću – ono vas je oplemenilo i sada možete da nastavite dalje. Da biste pustili, morate se nadati da postoji nešto više.

Devica – obrnuti Mag              

Još uvek razmišljate o bivšem partneru, jer vam nedostaje ona verzija njega koju je prikazivao i u koju ste se zaljubili, a ne ona koja vam je slomila srce i zapravo, otkrila njegovo pravo lice. Bili ste zaljubljeni u iluziju – ta osoba nikada nije ni bila ono što ste verovali da jeste. Morate ovo razumeti i prihvatiti da biste nastavili dalje. Prestanite da opravdavate bivšeg partnera i da za njega imate više saosećajnosti i razumevanja nego za sebe. To je bila sebična osoba, koja je možda čak i manipulisala vama. Učinite sebi uslugu i sagledajte stvari objektivno.


Pročitajte i ovo: Nova ljubav – horoskop predviđa u koga ćete se zaljubiti ove godine

Vaga – Kraljica pehara

Preboljevanje veze je dugotrajan proces jer ste voleli da budete u toj vezi. Bili ste srećni i posvećeni zajedništvu, jer u ljubavi pronalazite ravnotežu i harmoniju. Bivši partner vam je mnogo puta doneo utehu i bio topao i brižan i to je nešto što vam je potrebno – teško je bez njegove podrške. Da biste se oslobodili, morate početi da prihvatate nepoznato. To znači da pronađete novi ritam samostalnog života, usvojite nove navike i posvetite se povezivanju sa svojim bićem.

Škorpija – Trojka pentakla

Bili ste tim i nikako to ne uspevate da prebolite. Osećali te podršku i pružali ste podršku, vaši napori su bili usklađeni, a emocionalno ulaganje ravnopravno. Mogli ste da se oslonite jedno na drugo i da gradite budućnost. Dobro je izgledalo dok je trajalo, ali očigledno nije bilo dovoljno dobro da bi potrajalo. Shvatite to što ste imali kao standard koji unosite u sledeću vezu, ono što vam je potrebno da sa nekim imate i priznajte sebi da to ipak nije dovoljno – potrebna je i hemija da sve drži na okupu.

Strelac – obrnuti Kralj pentakla

Trudite se da nastavite dalje, ali preboljevanje veze nikako ni da počne – osećate da ne možete da živite bez druge osobe, da vam je potrebna i da od nje zavisi vaš uspeh i sreća. I vi patite od zavisnosti, a ne od ljubavi. Preslišajte se šta ste sve oprostili i opravdali i preko čega ste sve prešli – druga osoba vam je nanela emocionalnu štetu i morate se izlečiti od nje (od osobe, i od štete). Potrebno vam je vreme da shvatite da vam je mnogo bolje bez te osobe i da ste vi sami bolji i sposobni da napredujete.

Jarac – Dvojka štapova

Napravili ste velikodušna prilagođavanja, da biste bivšem partneru obezbedili prostor u svom životu i sada je taj prostor prazan. Imali ste velike planove za zajedničku budućnost i bili ste posvećeni tome da ih ostvarite. Sve ste smislili – ali partner se u to nije uklopio. Vaš ideal je ostao van domašaja i ako ste iskreni, priznaćete sebi da ste već dugo osećali da ni jedno od vas nije srećno i da se „noktima držite“ za ideju o vezu. Preboljevanje veze koja je već bila napukla i spremna da se raspadne biće lakše kada se sa tom činjenicom suočite.

Vodolija – Šestica pentakla

Preboljevanje veze je spor i težak proces jer vam je teško da se odvojite od velikodušnog ljubavnika – ne možete prestati da razmišljate o tome da vam je sa njim bilo kao ni sa kim drugim, da ste osetili i doživeli stvari koje nikada pre niste i pitate se da li ćete ih ikada opet osetiti.

Doći će neko ko će u vama probuditi ista osećanja i strasti i to će biti osoba koja će ispuniti i vaše emocionalne i intelektualne potrebe – zato treba da nastavite dalje.

Ribe – Petica mačeva

Vi se vezujete i posvećujete kakva god da je veza u koju ste uključeni i zato vam je teško da pusite. Podsetite sebe koliko je tu napetosti i sukoba bilo i koliko su trenuci romantike, strasti i povezanosti bili retki i kratki (i nedovoljni da održe ravnotežu sa nesuglasicama) i odlučite da prestanete da se žrtvujete. Uvek ste birali prilagođavanje osećanjima druge osobe, umesto svog sopstvenog mentalnog blagostanja i sreće. Kad osetite koliko vam je život mirniji i radosniji bez nje, lakše ćete nastaviti dalje.

Pročitajte i ovo: Definicija veze kakvu želi svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Coachella 2024: Ovo su najupečatljiviji autfiti sa festivala

Published

on

By

Ovog vikenda održana je prva nedelja 23. Festivala muzike i umetnosti Coachella u Empire Polo Clubu u gradu Indio, Kalifornija. Coachella je trodnevni godišnji festival muzike koji predstavlja popularne umetnike, kao i nove muzičare i ponovo ujedinjene grupe. Ove godine glavne zvezde festivala bili su Lana Del Rey, Tyler, the Creator, No Doubt i Doja Cat.

Nastup Lane Del Rey obogatili su gosti Jon Batiste, Billie Eilish i Jack Antonoff, dok je grupa No Doubt imala gostovanje Olivie Rodrigo. Coachella je uvek događaj pun zvezda – od A-liste muzičara koji nastupaju na glavnoj bini festivala, do VIP gostiju koji ih gledaju iz publike. Donosimo vam najbolje odevne kombinacije poznatih na Coachelli – bilo da se pojavljuju na glavnoj bini ili na mnogobrojnim okolnim zabavama. Svake godine festival je modna parada u pustinji i često je mesto nastanka novih trendova. Evo ko se pojavio na Coachella 2024. festivalu tokom prve nedelje.

Autfiti sa Coachella 2024. festivala

Taylor Swift i Travis Kelce

Iako su ranije usklađivali svoje odevne kombinacije za izlaske, Taylor Swift i Travis Kelce su na Coachelli 2024. pokazali vrlo različite estetike. Taylor je izabrala sve u crnom, uključujući kožnu jaknu, šorts i patike, a jedini dodatak boje bio je zelena bejzbol kapa. Travis je nosio kariranu košulju otvorenu preko bele majice, uparenu sa plavim prugastim pantalonama i belim Converse patikama. Dodao je i višebojnu maramu oko vrata.

Lana Del Rey

Lana Del Rey je oduševila publiku noseći sjajnu haljinu bledoljubičaste boje sa izrezom na sredini i naborima na suknji.

Emma Roberts

Glumica je viđena u haljini podeljenoj na vertikalne polovine – jedna u nijansi mente, a druga u beloj. Uz to je nosila smeđe kaubojske čizme i naočare za sunce sa belim okvirom.

Halle Bailey

S obzirom na to da je njena sestra bila na spisku izvođača, nije bilo iznenađenje što se pojavila na Coachelli. Viđena je u sjajnom vodenozelenom topu, džins šortsu i kaubojskim čizmama.

James Charles

YouTuber i šminker postao je redovan gost na Coachella festivalu. Pojavio se u crnom dvodelnom autfitu.

Barry Keoghan

Zvezda filma Saltburn, Barry je viđen u beloj potkošulji s delom logotipa Versace, uparenoj s kariranim šortsem i odgovarajućom maramom oko vrata.

Alessandra Ambrosio

Bivši anđeo Victoria’s Secret nosio je lepršavu belu haljinu bez rukava koja se otvarala od grudi nadole, otkrivajući crne kožne donje delove. Uz to je imala uparene čizme koje su išle gotovo do kolena i crnu kožnu jaknu s dugim resama.

Shakira

Shakira je izašla na binu izgledajući kao zalazak sunca u haljini sačinjenoj od labavo spojenih delova u bojama koje prelaze od žute, preko crvene i narandžaste, do braon. Uz to je nosila cipele s prelazom od crvene do braon boje.

Chloe Bailey

Sestra Hailey Balle nastupila je u kompletno ljubičastoj odevnoj kombinaciji. Nosila je top s halterom i odvojenim dugim rukavima, kao i helanke sa detaljem poderotina koje su išle do pete.

Paris Hilton

Hilton je tokom prvog vikenda Coachelle nosila razne odevne kombinacije. U subotu uveče (13. april) bila je obučena u crno, uključujući kaubojske čizme i šešir, sa masivnim srebrnim nakitom.

Billie Eilish

Billie Eilish je predstavila svoj prepoznatljivi stil atletske odeće u dresu LA košarkaškog tima, širokom šortsu, čarapama do pola lista i patikama, s bejzbol kapom na glavi.

Pročitajte i ovo: Breakthrough Prize ceremonija vraća glamur: Evo šta su nosili poznati
Naslovna fotografija: instagram.com/delreysaidNikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Pobedite snooze dugme: Pronašli smo hranljivi sastojak za početak dana koji obećava

Published

on

By

U današnjem užurbanom svetu, pronalazak vremena za kvalitetan obrok često se čini kao nemoguća misija, posebno kad je reč o najvažnijem – doručku. Između ranog ustajanja, pripreme za posao ili treninga, mnogi od nas posežu za brzim, ali ne nužno zdravim rešenjima, grabeći za omiljenim namazom i hlebom. A da ne govorimo o danima kad se uspavamo, pa nemamo vremena čak ni za to i onda trčimo u pekaru ispred zgrade iako znamo da ćemo kasnije osećati grižu savesti, a ubrzo zatim opet i glad. 

U ovakvom užurbanom životu, koji većina nas svesno ili nesvesno živi, važno je da pronađemo opciju za doručak koja je praktična, brza, a da istovremeno pruža hranjive sastojke da energično započnemo dan. Kad ovo postignemo na samom početku dana, već smo uradili veliku stvar na kojoj će nam organizam biti veoma zahvalan.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

Published

on

By

Kačketi iz domaće ponude su baš ono što vam treba da stilizujete svaki autfit, ali i da vas zaštite od sunca ovog proleća i leta.

Danas, kačket ide sa vama gde god da krenete. Bilo za sport, slobodno vreme ili povremeno na poslu – kačket je prihvaćen u skoro svim oblastima života. Ali nije svaki kačket pogodan za svaku osobu i priliku. Imamo nekoliko saveta za stilizovanje i otkrićemo vam na šta još treba da pazite, pre nego što vam predstavimo izbor WNB stilista.

Kačketi potiču iz američkog bejzbola. Služili su kao zaštita od sunca, a njihova boja je jasno pokazivala kom timu igrači pripadaju. Kasnije su Amerikanci otkrili kačkete kao praktičnu alternativu klasičnim šeširima. Tek sedamdesetih godina prošlog veka ovaj trend je došao u Nemačku. Rep zvezde su otkrile kačket kao način svoje cool izjave.

Oni koji od kuće ne izlaze bez kačketa trebalo bi da kupe razne modele, kako bi mogli da ih nose za različite prilike. Za sport i druge slobodne aktivnosti možete nositi bilo koji kačket koji odgovara vašem ukusu. Prozračni materijal sa UV zaštitom je povoljan za aktivnosti na otvorenom.

Kačketi su istovremeno praktični svakodnevni saputnici i stilski dodaci. Ali ne odgovara svaki kačket svakoj prilici, svakom obliku glave ili boji kose. Isprobajte šta vam se sviđa i u čemu se osećate prijatno pre nego što kupite.

Opšte pravilo za nošenje kačketa je da se pronađe model koji pristaje. To znači da bi trebalo da stoji čvrsto na glavi kako ne bi pao, ali nikada toliko zategnut da vas zaboli glava ili da vam ostavi crvene tragove i udubljenja na čelu.

Osim ako vam vizir ne ometa pogled ili vas sprečava da na drugi način bezbedno obavite zadatak, ne nosite kačket unazad. To jednostavno nije dobar look. Isto važi i za nošenje postrance – jednostavno je izašlo iz mode.

Upoznajte materijale. Ako se mnogo znojite ili planirate da budete na suncu, izaberite kačket od prozračne tkanine kao što je pamuk. Nasuprot tome, ako nosite kapu na hladnoći, odlučite se za toplije materijale kao što su vuna ili antilop.

U svakom slučaju, postoji mnošto kačketa na domaćem tržištu, a naši stilisti su pronašli 6 zanimljivih modela.

Kačketi iz domaće ponude

Tommy Hilfiger kačket (Fashion&Friends)

Brendovi, kao što je Tommy Hilfiger, trenutno su veoma popularni, zbog povratka preppy mode i estetike koja se povezuje sa američkim koledžima. Zato će ovaj kačket biti savršen dodatak svim autfitima u stilu “tihog luksuza”.

k1 ezgif.com webp to jpg converter 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

Twinset kačket od rafije (MiaMaya)

Rafija je odličan materijal za predstojeće leto, koje će sigurno biti dugo i toplo. Zato Twinset kačket možete nositi i na plažu i u grad, a uklopiće se savršeno sa pletenim torbama i odećom od lana.

k2 ezgif.com webp to jpg converter 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

H&M tamnoplavi kačket sa natpisom

Ukoliko volite Njujork i sanjate o tome da ga posetite, sigurno će vam se dopasti H&M kačket tamnoplave nijanse. Ova boja će se lako kombinovati sa džinsom.

k3 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

MATES kačket

Domaći brend MATES ima zanimljive kačkete u ponudi, a mi izdvajamo model koji kombinuje nežnoroze, crvenu i ljubičastu boju.

k4 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

Calvin Klein bež kačket (Remiks)

Još jedan kačket koji oličava “tihi luksuz” američkih brendova je Calvin Klein bež model, sa ikoničnim logotipom modne kuće.

k5 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

Reserved tamnosivi kačket sa natpisom

Ukoliko volite da kroz aksesoare pošaljete poruku, možda će vam se dopasti Reserved kačket sa šarmantnim natpisom.

k6 6 cool kačketa koji će dopuniti vaše prolećne autfite

Pročitajte i ovo: Spring in White: 10 modnih komada bele boje koje obožavamo ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/veneti.a

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.