Connect with us

Lifestyle

Zašto ne možete da prebolite bivšeg i krenete dalje, iako pokušavate – prema horoskopu i tarotu

Published

on

Preobljevanje veze i puštanje prošlosti – ali i svega što zamišljate da ste mogli imati sa nekim, a što nikada nećete imati – nikome nije lako. Nekima međutim, brže uspeva da se oporave i nastave dalje, a neki ostaju slomljenog srca godinama. Svi poznajemo ljubavnu patnju, ali svako je doživljava na svoj način. Tarot karta za svaki horoskopski znak nudi objašnjenje zašto je preboljevanje veze tako teško.

Zašto vam je preboljevanje veze teško – prema horoskopu i tarotu

Ovan – obrnuti As mačeva

Stalno vrtite u glavi film o uništenju veze – razmišljate šta je i kada krenulo naopako, šta ste mogli da uradite drugačije i šta bi bilo da ste ostali zajedno. Preboljevanje veze vam posebno teško pada zbog grubosti i bolnih reči koje ste jedno drugom uputili, osećate se neuspešno i slomljeno i pokušavate da analizirate propast ljubavi.

Kad biste prestali da romantizujete ono što je bilo među vama, shvatili biste da nikada niste bili na istoj talasnoj dužini – to priznanje bi vas povelo ka isceljenju.

Bik – obrnuta Desetka štapova

Ova karta kada je okrenuta naopako pokazuje da je pokušaj da vratite bišveg uzaludan – iako vi niste u stanju da pustite, on je već nastavio dalje. Vaša veza ionako nikuda ne bi odvela i ne treba da gubite vreme i energiju. Vaša žudnja za emocionalnom podrškom je ostala neispunjena – on vam je nikada i nije pružao. Što pre to shvatite, biće vam lakše da prihvatite da ste bili sami u toj vezi i da jedino vaša zamisao o onome što ste želeli, a nikada niste dobili sprečava preboljevanje veze.

Blizanci – Đavo

Preboljevanje veze je nemoguće, zato što ono što osećate nije prava ljubav, nego opsesija. Ono što ste doživljavali uvelo vas je u zavisnost i vaš odnos je bio porok – kratkotrajno utešan, ali štetan za vaše metnalno i emocionalno zdravlje i stabilnost. Toliko ste bili zaokupljeni vezom, da život van nje nije ni postojao. Toliko ste očajnički želeli da budete voljeni, da ste bili sve što je partner hteo da budete, ali niste bili ono što jeste. Izgubili ste sebe u toj vezi, ali nećete sebe naći tamo gde ste se izgubili. Vratite svoju moć, oslobodite se. Ko ste bili pre te veze? Ko ste bili kad ste bili sami ili sa prijateljima? Izlečite se od zavisnosti (to je teško i ide sporo) i vratite se sebi (nagrada vredna svakog napora).

Rak – Četvorka štapova

Bivšem partneru je bila namenjena velika uloga u vašem životu – možda ste bili vereni, ili ste vi svakako bili uvereni da ćete zajedno graditi budućnost. To je osoba sa kojom ste hteli da provedete život i verovali ste da i ona želi to isto. Pažljivo ste gradili svoj život oko nje, prilagođavali se i utkivali ogromnu količinu energije u strukturu buduće stabilnosti. A onda je druga osoba porušila vašu konstrukciju, kao kulu od karata.

Ne možete da shvatite zašto, ali pokušajte da prihvatite da to jednostavno nije moglo da opstane, čak i ako ste bili sigurni i puni poverenja. Izgradićete život i porodicu o kojoj maštate sa nekim drugim, ko je pravi za vas. Uzmite sve teške lekcije iz ovog iskustva i savladajte ih.

Lav – Prvosveštenica

Preboljevanje veze je teško zato što što je to bila snažna, otvorena i iskrena veza. Bili ste duhovno povezani, a to se retko doživljava i verujete da nećete naći ništa slično, koliko god da tražite. Možda je to bila vaša srodna duša i ljubav vašeg života, ali nije bilo predviđeno da se zadrži u vašem životu. Prihvatite to jedinstveno iskustvo sa zahvalnošću – ono vas je oplemenilo i sada možete da nastavite dalje. Da biste pustili, morate se nadati da postoji nešto više.

Devica – obrnuti Mag              

Još uvek razmišljate o bivšem partneru, jer vam nedostaje ona verzija njega koju je prikazivao i u koju ste se zaljubili, a ne ona koja vam je slomila srce i zapravo, otkrila njegovo pravo lice. Bili ste zaljubljeni u iluziju – ta osoba nikada nije ni bila ono što ste verovali da jeste. Morate ovo razumeti i prihvatiti da biste nastavili dalje. Prestanite da opravdavate bivšeg partnera i da za njega imate više saosećajnosti i razumevanja nego za sebe. To je bila sebična osoba, koja je možda čak i manipulisala vama. Učinite sebi uslugu i sagledajte stvari objektivno.


Pročitajte i ovo: Nova ljubav – horoskop predviđa u koga ćete se zaljubiti ove godine

Vaga – Kraljica pehara

Preboljevanje veze je dugotrajan proces jer ste voleli da budete u toj vezi. Bili ste srećni i posvećeni zajedništvu, jer u ljubavi pronalazite ravnotežu i harmoniju. Bivši partner vam je mnogo puta doneo utehu i bio topao i brižan i to je nešto što vam je potrebno – teško je bez njegove podrške. Da biste se oslobodili, morate početi da prihvatate nepoznato. To znači da pronađete novi ritam samostalnog života, usvojite nove navike i posvetite se povezivanju sa svojim bićem.

Škorpija – Trojka pentakla

Bili ste tim i nikako to ne uspevate da prebolite. Osećali te podršku i pružali ste podršku, vaši napori su bili usklađeni, a emocionalno ulaganje ravnopravno. Mogli ste da se oslonite jedno na drugo i da gradite budućnost. Dobro je izgledalo dok je trajalo, ali očigledno nije bilo dovoljno dobro da bi potrajalo. Shvatite to što ste imali kao standard koji unosite u sledeću vezu, ono što vam je potrebno da sa nekim imate i priznajte sebi da to ipak nije dovoljno – potrebna je i hemija da sve drži na okupu.

Strelac – obrnuti Kralj pentakla

Trudite se da nastavite dalje, ali preboljevanje veze nikako ni da počne – osećate da ne možete da živite bez druge osobe, da vam je potrebna i da od nje zavisi vaš uspeh i sreća. I vi patite od zavisnosti, a ne od ljubavi. Preslišajte se šta ste sve oprostili i opravdali i preko čega ste sve prešli – druga osoba vam je nanela emocionalnu štetu i morate se izlečiti od nje (od osobe, i od štete). Potrebno vam je vreme da shvatite da vam je mnogo bolje bez te osobe i da ste vi sami bolji i sposobni da napredujete.

Jarac – Dvojka štapova

Napravili ste velikodušna prilagođavanja, da biste bivšem partneru obezbedili prostor u svom životu i sada je taj prostor prazan. Imali ste velike planove za zajedničku budućnost i bili ste posvećeni tome da ih ostvarite. Sve ste smislili – ali partner se u to nije uklopio. Vaš ideal je ostao van domašaja i ako ste iskreni, priznaćete sebi da ste već dugo osećali da ni jedno od vas nije srećno i da se „noktima držite“ za ideju o vezu. Preboljevanje veze koja je već bila napukla i spremna da se raspadne biće lakše kada se sa tom činjenicom suočite.

Vodolija – Šestica pentakla

Preboljevanje veze je spor i težak proces jer vam je teško da se odvojite od velikodušnog ljubavnika – ne možete prestati da razmišljate o tome da vam je sa njim bilo kao ni sa kim drugim, da ste osetili i doživeli stvari koje nikada pre niste i pitate se da li ćete ih ikada opet osetiti.

Doći će neko ko će u vama probuditi ista osećanja i strasti i to će biti osoba koja će ispuniti i vaše emocionalne i intelektualne potrebe – zato treba da nastavite dalje.

Ribe – Petica mačeva

Vi se vezujete i posvećujete kakva god da je veza u koju ste uključeni i zato vam je teško da pusite. Podsetite sebe koliko je tu napetosti i sukoba bilo i koliko su trenuci romantike, strasti i povezanosti bili retki i kratki (i nedovoljni da održe ravnotežu sa nesuglasicama) i odlučite da prestanete da se žrtvujete. Uvek ste birali prilagođavanje osećanjima druge osobe, umesto svog sopstvenog mentalnog blagostanja i sreće. Kad osetite koliko vam je život mirniji i radosniji bez nje, lakše ćete nastaviti dalje.

Pročitajte i ovo: Definicija veze kakvu želi svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Ovo su najuzbudljiviji TikTok makeup trendovi za leto 2024.

Published

on

By

TikTok makeup trendovi za leto 2024. donose zabavan pristup šminkanju, a mi otkrivamo koje vredi isprobati! Prošle godine smo bili svedoci kako je clean girl look i šminka inspirisana hranom, sve od strawberry girl do espresso makeup trenda, bujala na TikToku i kasnije dominirala celo leto – što i ovog neće biti drugačije.

Trenutnu opsesiju rumenilom i balzamom za usne pripisujemo trajnom uticaju ovih viralnih TikTok trendova. Bez obzira na to da li odlaze ili ostaju, sloboda stvaranja i inspiracije je ono što volimo u TikTok beauty zajednici.

Najnasumičnije ideje mogu da postanu trendovi sezone i odluče šta će se naći na policama. Uzmite za primer ovogodišnje brokoli pege – da li je neko pomislio da će to ikada biti trend?

Predstavljamo vam šest viralnih TikTok makeup trendova za leto 2024. koje zaista vredi isprobati.

TikTok makeup trendovi za leto 2024.

Brokoli pege

Ovo zdravo povrće je neočekivano u trendu ovog leta jer kreatori na TikToku podižu šminku inspirisanu hranom na viši nivo sa brokoli pegama. Trend je upravo ono što mu ime kaže, jer se koristi brokoli kao aplikator za stvaranje lažnih pega. I da li radi?

Da, verovali ili ne, rezultat je prirodan i primena je besprekorna. Koliko je neobičan trend, koliko i pouzdan, sve što vam treba je cvetić brokolija, kremasti bronzer ili korektor po vašem izboru i lagana ruka. Sad, pre nego što bilo koji brend predstavi četkicu inspirisanu pupoljcima brokolija, olovka će učiniti trik sa sličnom preciznošću i savršenstvom za vaš osunčani izgled.

@cajsawessberg HOW CAN IT WORK SO GOOD? #broccoifreckles #fakefreckles #fauxfreckles #beautyhack ♬ Fire for You (Sped Up) – Cannons

Jelly makeup

Jelly makeup kao TikTok beauty trend nije nov, ali bili smo previše zauzeti biranjem strana između puderastih i kremastih formuli proizvoda. Godinama nakon što je ušla u razgovore o lepoti, šminka u formuli koja podseća na žele konačno dobija pažnju koju zaslužuje.

Od rumenila do karmina, ovi proizvodi imaju vlažnu teksturu koja pruža providan finiš. Izgledaju kao žele i mogu se nositi na usnama, obrazima i očima — gde god poželite nalet sočne boje.

@imhannahcho i HAD TO TAKE A BITE I COULDNT RESIST behold.. the new @milkmakeup jelly tint blushes…. #blush #milkmakeup #makeupreview ♬ Bossa nova(262254) – And More Music

Boyfriend rumenilo

Baš kad smo pomislili da smo sve videli, novi beauty trend postavljanja rumenila za leto 2024. postaje viralan na TikToku. Boyfriend rumenilo imitira toplinu kože nanošenjem rumenila niže na obraze.

Za razliku od osunčanog efekta rumenila, ono stvara mladalački, dečački izgled sa rumenilom ružičaste boje koja se raspršuje preko skoro celog obraza. Razmislite o korišćenju tečnih formula rumenila koje se mogu blendati za meku definiciju.

@emblawigum trying the boyfriend blush trend 💝☺️ ib @Hayley #makeuptransformation ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) – Tommy Richman

Sunset rumenilo

Ako ste opsednuti rumenilom i osećate želju da ga nosite svaki dan, sunset blush je prilika da se poigrate bojama i teksturama. Umesto repliciranja prirodnog rumenila kao u drugim nedavnim trendovima, ono zahteva sanjivi ombre efekat na obrazima, koji podseća na zlatne sate pre zalaska sunca.

Ključ je oblikovati jagodice i slepoočnice toplinom dve različite nijanse rumenila – ili više. I nemojte se ustručavati da budete smeli sa kvalitetnim hajlajterima.

@alissajanay1If only i was at the beach rn 🥲♬ original sound – Alissajanay

Sugar Plum Fairy makeup

Hailey Bieber je objavila svoj tutorijal za ovaj stil šminkanja tokom sezone praznika prošle godine, a trend dostiže vrhunac ovog leta, sa porastom rumenila hladnih tonova. Blizak je balletcore i strawberry girl trendovima, ženstven je i koketan.

Definišu ga ružičasti do ljubičasti obrazi, svetlucavi kapci i sjajni obrazi, zajedno sa lepršavim obrvama, trepavicama i čistom bazom, bilo da je rosna ili mat.

@haileybieberwhen I was 16 I was the Sugar Plum Fairy in the Nutcracker.. this is my 2023 version of that makeup. My go to vibe for the holiday season! 🍬✨♬ Dance of the Sugar Plum Fairy (Tchaikovsky) – Ian Post

Biserna koža

Ako mislite da je biserna koža nastavak “staklene” kože, upola ste u pravu. Inspirisan mlečnim sjajem bisera, ovaj novi TikTok trend je “tihi luksuz” na koži. Manje je vlažan i ima za cilj postizanje svilenkastog, difuznog sjaja tena.

U tom smislu, dobro hidrirana baza je i dalje ključ, pa posegnite za formulama sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina i niacinamid. Što se tiče palete boja, razmislite o eteričnim nijansama poput roze, ljubičaste, plave i opal-zelene, i nanesite ih na obraze, jagodice i luk iznad kostiju obrva.

@daniellemarcan pearl skin is giving dimension without looking wet :):) @maccosmetics studio radiance serum-powered foundation in nc16 hyper real serumizer strobe cream in peachlite mineralize skinfinish powder in soft and gentle #MACTrend #makeup #beauty ♬ MUNEY – Beiba

Pročitajte i ovo: Kako da dodatno istaknete letnji ten proverenim makeup trikovima

Naslovna fotografija: instagram.ocom/daniellemarcan

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Ombre pramenovi: Najlepše ideje za plavuše, crvenokose i brinete

Published

on

By

Ideje za ombre boje kose će vam odlično doći ako ne želite dramatičnu promenu frizure, već razmišljate o mekšoj, suptilnijoj promeni. Postoji mnogo ideja za ombre boje kose koje će vam dati prirodan izgled bez napora i bez posvećenosti sveobuhvatnoj transformaciji. Uvek su bile idealne za postizanje višedimenzionalne boje kose.

Metode farbanja kose kao što je balayage su mnogo poželjnije danas jer daju organski izgled. Današnji ombre pramenovi se odnose na mešanje oštrih linija i dodavanje meke teksture nijansama sa jednom notom. Verovatno ste najviše upoznati sa rasprostranjenim stilovima plave, ali ombre tehnika ima sposobnost da “omekša” niz boja kose, uključujući brinete i crvenokose. Ključno je znati šta da tražite pre nego što krenete u salon. Predstavljamo vam nekoliko ideja.

Ideje za ombre boje kose

Boja pšenice

Ova verzija plave kose ima nijansu negde između boje pšenice i slame, pa je savršena za one koji žele suptilnu promenu. Nijansa se neprimetno spaja od jednog tona do drugog kako bi kosi dala dimenziju bez preterivanja. Podrazumevano, ombre tehnike dodaju mekoću i umeren efekat u korenu kose, omogućavajući boji da graciozno raste.

Vanila nijansa

Kad je u pitanju plava kosa, treba zapamtiti nekoliko stvari. Na prvom mestu je koncentracija hemikalija i šteta koju mogu da nanesu. Vanila nijansa može biti štetnija za kosu, ali će uključivanje proizvoda za izgradnju veza u strukturi dlake u vašu rutinu pomoći u održavanju zdravlja kose. Odlučite se za intenzivan serum za opravak, kako biste nadoknadili štetu u danima nakon farbanja.

Bakarna nijansa

Za crvenokose, ombre tonovi mogu biti odličan način da boji dodate teksturu. Iako je crvene boje mnogo teže posvetliti nego plavuše ili brinete, ova tehnika stvara najprirodniji izgled. Prva stvar koju treba da uradite je da vam frizer proceni kosu kako bi odredio osnovni pigment. Odatle će moći da izabere tehniku koju bi trebalo da koristi. Što se tiče održavanja vaših bakarnih pramenova, preporučuje se da koristite balzam za sjaj ili toniranje najmanje 10 do 15 minuta.

Boja brusnice

Održavanje topline i živahnosti najveći je izazov za crvenu kosu. Uz ombre tehniku kao što je balayage, imate više slobode da kreirate meku dimenziju. Ključno je uklopiti oštre linije za harmoničnu nijansu.

Osunčana brineta

Ombre pramenovi su savršena metoda za brinete koje žele da se igraju svetlijim tonovima. Metoda je dobra za uokvirivanje lica i osvetljavanje linije kose. U zavisnosti od vaše prirodne baze, možete dodati pramenove u nijansi mlečne čokolade do tonova lešnika i meda da biste postigli look. Maske za regeneraciju su ključne za vašu rutinu nege kose.

Boja kestena

Na tamnijim brinetama, ombre pramenovi mogu imati privlačan efekat. Umesto svetlih naglasaka, nijansa zagasitih tonova dodaje drugačiju vrstu dimenzije. Za razliku od plavuša, ovo je glatka tranzicija. Za najbolji rezultat, predlaže se tehnika farbanja pomoću follija. Što se tiče održavanja boje, šamponi i balzami za toniranje su idealni, kao i da ograničavate upotrebu toplotnog stilizovanja.

Pročitajte i ovo: Obrnuti balayage – savršeno rešenje za sve plavuše koje žele da budu tamnije

Naslovna fotografija: instagram.com/chelseahaircutters

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Ovog leta investiramo u 7 haljina domaćih dizajnera

Published

on

By

Haljine domaćih dizajnera za leto 2024. su prilika da investirate u autentičan komad odeće kojem ćete se sigurno vraćati nekoliko sezona.

Dok brza moda suvereno dominira scenom i našim potrošačkim navikama, lokalni dizajneri često ne dobijaju pažnju koju zaslužuju, a kreiraju odeću u koju vredi uložiti.

Kad je reč o letnjim haljinama, domaća dizajnerska scena donosi raznoliki izbor modela za skoro svaku priliku – od letovanja do svadbi. Naši stilisti donose svoje predloge!

Šta je okosnica naših predloga? Pre svega, to je neodoljiva lakoća življenja tokom leta, a sve ove haljine se savršeno uklapaju u takav ritam.

Materijali svih haljina koje smo izabrali su prilagođeni sezoni – prozračni su i lagani, tako da ih ne osetite na koži, bilo da ste na glamuroznoj zabavi ili šetate obalom mora.

Neke od ovih letnjih haljina domaćih dizajnera nosile se u poznate “it” devojke, poput italijanske influenserke Chiare Ferragni ili manekenke Danijele Dimitrovske.

Takođe, u pitanju su brendovi koji su se pojavljivali u prestižnim modnim magazinima, a među domaćom publikom su već prepoznati zbog kvaliteta i kreativnosti.

Sigurni smo da će se među ovim modelima dizajnerskih haljina naći svoj sledeći autfit za venčanje, odlazak u tropske krajeve ili svakodnevni gradski glamur.

Pogledajte kojih 7 haljina domaćih dizajnera izdvajaju stilisti WANNABE MAGAZINE-a.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.