Zašto je haljina koju je Kim Kardashian nosila na Met Gali toliko problematična? – WANNABE MAGAZINE

Prošlo je već nekoliko dana od Met Gale, videli smo sve outfite, komentarisali, oduševili se sa haljinom Blake Lively, kritikovali one koji nisu ispoštovali temu i koji su sasvim promašili doba koje je bilo tema događaja – gilded age.

Sad kad smo završili sa tim možemo da pričamo o problemima koji su se otvorili na crvenom tepihu, a koji su samo posledica problema koji postoji već niz decenija. U pitanju je Kim Kardashian, koja svake godine uspe da pokupi pregršt što pozitivnih, što negativnih komentara. Ova javna ličnost je nosila poznatu haljinu holivudske glumice – Marilyn Monroe. Marilyn je u ovoj haljini pevala pesmu za srećan rođendan J.F. Kennediju. Od tada je niko nije nosio. Do Kim Kardashian.

Haljina je već poprilično uska, a Marilyn je bila sitna, sitnija od Kim. Što je značilo da je Kim morala da smrša da bi uspela da se uvuče u nju. I uspela je, smršala je nešto preko 7 kilograma. Bila je na rigoroznoj dijeti, hranila se zdravo i dostigla svoj cilj i mnogi joj čestitaju na tome.

Da se razumemo, mislim da je Kim izgledala prelepo na crvenom tepihu, haljina je odlično isticala njenu besprekornu figuru. Nosila je haljinu sa stilom, bez dodatnog nakita, sem minđuša, jer je haljina već nakit po sebi. Kosu je vezala u urednu punđu i kombinaciju je upotpunila uz belu bundu. Jeste da je sasvim omašila temu, ali je izgledala fenomenalno. I tu bi mogla čitava priča da se završi. Dok se ne zapitamo u kakvom mi to društvu živimo gde je normalno i prihvatljivo biti na teškoj dijeti koja ti realno nije neophodna, samo da bi stala u jednu haljinu. 

Postoje čak i govorkanja da nisu mogli da joj zakopčaju haljinu, pa je nosila bundicu kako bi prikrila zadnji deo. Istina, nigde ne vidimo da je haljina zakopčana. Ako je ovo istina, stvari bi načinilo još bizarnijim.

Nije prvi put da čujemo da žena pokušava da smrša zbog jedne haljine, tačnije venčanice, jer želi da izgleda dobro na svom venčanju. Kim kao da je htela da pošalje poruku sa ovim postupkom – da je ona Marilyn Monroe savremenog doba. Ne bih rekla da je pogrešila, u smislu da je ikona perioda u kome živimo, da je jedna od najpoznatijih ličnosti na planeti i seks simbol – hteli to da priznamo ili ne.

Ono što je tužno je što naša ikona mora da smrša da bi “ušla u cipele” druge ikone. Što tome daje toliku važnost, što podstiče nezdravu kulturu dijeta i izgladnjivanja. Nekad mi se čini da sve te zvezde nisu uopšte svesne uticaja koje imaju na druge ljude. Kao da su previše opsednute time da održe sliku nekog savršenstva, uzora lepote ili čega god, nego da ukapiraju da njihove akcije imaju posledice i da taj uticaj baš i ne koriste najbolje. 

Naprotiv, ona se hvali time kako je izgubila 7 kilograma za tri nedelje, da je plakala od sreće kada je uspela da obuče haljinu. Totalno zanemaruje činjenicu da nije zdravo skinuti toliko kilograma za taj period. To se dešava samo ako neko ima veliki višak, pa početak mršavljenja ide brže, što smo bliže idealnoj težini, to se kilogrami sporije skidaju. Uzevši sve to u obzir, možete li da zamislite koliko se ova žena izgladnjivala da bi dokazala nešto što je u suštini nevažno? Najgore od svega je što je njoj važno iz pogrešnih razloga.

Neko može reći da ima pravo da sa svojim telom radi šta hoće. Naravno, ima, ali treba da bude svesna svog uticaja i čitavog problema sa poremećajima u ishrani koji su i te kako stvarni. No, ne možemo reći ni da ovo nije u skladu sa čitavom njenom personom, jer se njen publicitet i gradi na njenom izgledu i postavljanju standarda lepote. Tužno je samo što ne razmišlja kakve to standarde postavlja, jer su ti standardi nerealni i za nju samu, a kamoli za “običnog čoveka”.

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Jovana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Odluka u četvrtak – ko će biti domaćini Svetskih prvenstava? – Sportklub

Read Next

Johnny Depp i Amber Heard drama – sva pitanja koja je otvorilo suđenje – WANNABE MAGAZINE