Zakoni karme koji menjaju igru – WANNABE MAGAZINE

Ljudski zakon logike pretpostavlja da ćete stati kad naletite na fizičku prepreku i razmisliti kako da je zaobiđete, umesto da pokušavate da prođete kroz nju. Rezonujući dalje, trebalo bi da se tako isto odnosimo prema mentalnim, psihološkim i emotivnim preprekama – kad se zaletite i udarite glavom o zid, za koji niste znali da je tu, nećete nastaviti da pokušavate da ga probijete glavom, već ćete zastati i razmisliti o tome šta se i zašto dešava i kako da rešite problem (psihološkog, mentalnog, emotivnog) zida, a da ne razbijete glavu. Ali, da smo mi ljudi bića logike, verovatno ne bi postojao izraz „glavom kroz zid“.

Pošto smo bića paradoksa, koja negiraju stvari koje ne razumeju, a one ih, zauzvrat, teraju da se ponašaju nerazumno, mogli bismo da poradimo malo na rasvetljavanju nekih zakona koji upravljaju našim životima i postavljaju pred nas nevidljive zidove, sugerišući nam da stanemo i pogledamo u sebe, protumačimo znake i sarađujemo (umesto da koristimo svoje glave kao ovnovi – za razbijanje). To su zakoni karme, koje tvrdoglavo odbijamo da prihvatimo, a sa kojima bismo mogli da radimo i da svoju budućnost usmerimo manje strmim i krivudavim stazama. 

Šta je, zapravo, karma? 

Prepoznajte ono što se događa vama i svetu oko vas i otkrijte mogućnosti koje vam se ukazuju da iskoristite svoju prirodu do maksimuma, da ostvarite svoj potencijal, objedinite znanje o sebi svesno i voljno, i primenite ga na svom životnom putu. Univerzum vam je dao mapu koja je nečitka i mestimično nevidljiva, ali i znanje koje će vam pomoći da je tumačite i koje se nalazi u vama (čak i kad toga niste svesni). Koliko god izgledalo da vam Univerzum nameće neizbežnu sudbinu, istina je da imate moć da eksperimentišete i isprobavate kako ćete koristiti svoje alate i pristupati životu sa više mudrosti i otvorenog uma i srca. Do trenutka kada shvatite da odlučnost nije ograničena i dok ne otkrijete svoju snagu i jasnoću, upoznajte i prihvatite osnovne zakone karme. 

Zakon uzroka i posledice

Ono što emitujete, to i primate. Ono što šaljete, to vam se vraća. Ono što posejete, to i požnjete. Sve su ovo opšta mesta i poznate, izlizane floskule. Ali, to je zato što je Veliki zakon (uzroka i posledice) takav – u njemu nema rupa kroz koje ćete se provući, on nije manjkav i nema propusta, obuhvata sve i nepromenljiv je. Ako želite prijateljstvo, budite prijatelj. Ako želite ljubav i razumevanje, pružite ljubav i razumevanje. Dajte (emitujte) ono što vam je potrebno, pa ćete to i primiti. I znajte da sve ima cenu. Plaćajte strpljenjem, prihvatanjem i opraštanjem, pa ćete prevazići iskušenja i odužiti karmičke dugove. 

Zakon stvaranja 

Život se ne dešava sam od sebe, mi učestvujemo i kreiramo ga svakog momenta. Mi smo deo Univerzuma, on je deo nas, spolja i iznutra. Svaka spoljašnja promena počinje unutrašnjim pomakom (uvidom, spoznajom, jasnoćom). Prvo se nešto oblikuje u vama, a zatim se manifestuje u spoljašnjem svetu. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Upozorenja da imate posla sa narcisoidnim tipom (nemojte ih zanemariti) – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 11. maj