Zajednica klubova osuđuje Vranjance: Amaterizam i nezrelost – Sportklub

Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije oglasila se saopštenjem posle prekida utakmice u Sremskoj Mitrovici, između Radničkog Dinama. Meč 33. kola Prve lige, podsetimo, završen je u 64. minutu, pri rezultatu 1:1.

„Prema izveštajima službenih lica sa utakmice u Sremskoj Mitrovici stručni štab Dinama je povukao igrače sa terena i izazvao trajni prekid utakmice“, potvrđeno je iz Zajednice klubova.

U saopštenju, između ostalog, stoji:

„Ovakvim postupanjem Dinamo iz Vranja prekršio je Pravila fudbalske igre i član 16. Propozicija za takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Odluku o registraciji utakmice doneće direktor takmičenja nakon uvida u kompletne izveštaje službenih lica, u skladu sa propisima.

Povezane vesti

Ipak, ono što je važnije od registracije utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe Dinama koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige. Nesporno je da ovakvi postupci, u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu takmičenju i njegovim učesnicima.“

Čelnici organizacije, u čijem opisu posla je i briga o prva dva ranga srpskog fudbala, ne kriju razočaranje:

„Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi. Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima Dinama dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj.

Ne možemo, a da ne istaknemo da ponašanje pojedinih klubova Prve lige Srbije tokom završnice sezone pokazuju nezrelost i amaterizam, koji pod velom svoje interne borbe uništavaju sve opšte i zajedničke interese. Bez pokušaja analize sopstvenih slabosti i mana, razloge za neuspeh konstantno traže u nekom drugom.“

[embedded content]

Poslednji događaji iniciraju hitnu reakciju. Podsetimo, ranije je prekinut meč u Kragujevcu, između Radničkog 1923 i Borca 1926.

„Ističemo da će Zajednica na kraju takmičarske sezone analizirati sve učinjene propuste i zahtevati hitno uvođenje sistema licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, kako bi se nivo profesionalizma i funkcionisanja klubova podigao na viši stepen.

Istovremeno, pozivamo sve klubove članove Zajednice na poštovanje fer-pleja i viteških principa koji predstavljaju suštinu fudbalske igre, oko kojih smo okupljeni“, poruka je iz Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Rizik ili oprez: Sezona sa sportistima – Krstić ili Simon? – Sportklub

Read Next

Benfika do utehe pobedom u derbiju Lisabona – Sportklub