Zaista “Finalisima”: Kjelini se oprašta na Vembliju – Sportklub

KONMEBOL i UEFA su napravili dogovor prema kojem će oživeti nekadašnju, ne naročito dugovečnu, fudbalsku tradiciju. Fudbalski prvaci Južne Amerike i Evrope odsad će se sastajati u svojevrsnom Superkupu i boriti za trofej. Izdanje ovog susreta pod nazivom „Finalisima“ za 2022. godinu, čiji su učesnici Italija i Argentina, biće održano na londonskom Vembliju i obeleženo kao poslednja utakmica u dresu „Azura“ za legendarnog štopera Đorđa Kjelinija.

Ovaj 37-godišnjak iz Pize završava karijeru u nacionalnom timu koja je trajala od 2004. godine, tokom koje je Kjelini odigrao 116 utakmica i postigao 8 golova za Italiju.

Finalisima:

Italija navijači

Kjelini je želeo da se povuče 2021. godine pošto je Italija osvojila Evropsko prvenstvo na spomenutom Vembliju, ali je iskusni defanzivac ipak želeo da nastupi na još jednom Mundijalu. Međutim, Severna Makedonija je u Palermu šokirala tim Roberta Manćinija, pa je postalo jasno da fudbaler Juventusa neće više igrati za državni tim.

Kjeliniju ističe ugovor u Juventusu ovog leta i izvesno je da neće nastaviti saradnju sa „Starom damom“. Obavešteni novinar Fabricio Romano navodi da je veoma moguće da će karijeru nastaviti u MLS u SAD.

Nešto slično „Finalisimi“ postojalo je osamdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka pod imenom „Kup Artemija Frankija“ – 1985. godine Francuska je na „Parku prinčeva“ pobedila Urugvaj, a 1993. Argentina je u Mar de Plati bila bolja od Danske.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

MATEMATIČARI OSVOJILI ČETIRI MEDALJE NA OLIMPIJADI IZ FIZIKE – Beograduživo.rs

Read Next

Ljubomora nije znak ljubavi, nije romantična i nije slatka – WANNABE MAGAZINE