Zahvalnost kao prvi korak ka promeni – WANNABE MAGAZINE

Svi težimo ka nekoj vrsti promene. Promena nas održava u životu. A kad ne možemo ništa da promenimo, obično odemo kod frizera i promenimo frizuru, sa objašnjenjem “toliko mogu”. Ali to je daleko od istine…

Ako ste shvatili da želite nešto da promenite u svom životu, jer vam se naravno ne sviđa kako on teče, postoji mnogo metoda na kojima možete da radite kako biste popravili kvalitet svog života. Prva u nizu je zahvalnost. Od nje sve počinje.

Na čemu ste ZAPRAVO zahvalni?

Svako od nas će reći “Pa zahvalna sam… zahvalna sam na svemu što imam.” Ali zahvalnost u stvari nije mentalna kategorija, zahvalnost je osećaj koji imamo u našem telu. Kada odlučite da je vreme da menjate nešto u svom životu, prvo krenite od vežbanja zahvalnosti.

Najbolje je da sa zahvalnošću počnete još dok ste u krevetu, tačnije ujutru čim otvorite oči. Dok vam je um još prazan, dok ne nagrnu sve one misli, šta sve treba da uradite i gde da stignete u toku dana koji je ispred vas. Zahvaljujte se najbanalnijim stvarima… što ste se probudili, a ništa vas ne boli, što ste se uopšte probudili… Zahvalite se toplom krevetu koji vam je udoban, šoljici ukusne kafe koju ćete spremiti, zahvalite se suncu i novom danu… Zahvalite se na svojoj deci koja su zdrava, na divnom partneru koji je uz vas, na zdravlju svojih roditelja… Uvek možete pronaći barem jednu stvar na kojoj ćete danas biti zahvalni. Pokušajte dok izgovarate svoje zahvalnosti da taj osećaj prožme celo vaše telo. Da iz srca osetite to što izgovarate. Da osetite istinsku zahvalnost.

Uveče pre spavanja, razmislite o tome kako ste proveli dan i zahvalite na svemu što ste tog dana doživeli. Ako ste negde i pogrešili, oprostite sebi.

Zahvalnost je osećaj koji nas spašava. Osećaj koji nas otvara za sve dobre stvari koje nam dolaze u život. To je osećaj unutrašnjeg zadovoljstva i pomaže nam da ostanemo u miru, jer je mir jedino normalno stanje.

U današnjem svetu ne daje se dovoljno važnosti zahvalnosti, nekako se ona podrazumeva kao deo lepog vaspitanja. I mnogi od nas ne znaju koliko je ona velika i moćna. Zahvalnost je duboko u nama i možemo je osetiti kada duboko zaronimo u sebe.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Da li znate koji je to najrealniji ljubavni film? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Think pink: Najbolje transformacije poznatih ličnosti u pink boju kose – WANNABE MAGAZINE