Zadar opet razbio Split i došao blizu naslova – Sportklub

Košarkaši Zadra poveli su sa 2:0 u pobedama protiv Splita u finalu plej-ofa prvenstva Hrvatske, pa ga od osvajanja trećeg naslova deli još samo jedna pobeda. U drugom dvoboju igranom u petak u Zadru bilo je 73:58 (18:13, 10:15, 21:12, 24:18).

Za razliku od prve utakmice igrane pre dva dana kada je pitanje pobednika bilo rešeno još u prvom poluvremenu, u drugoj je Split duže bio u igri. Početkom četvrte četvrtine bilo je samo 52:47 za Zadar, ali usledila je serija loših odluka gostiju u napadu, na koju se nadovezala i nervoza uzrokovana nezadovoljstvom sudijskim odlukama koja je za posljedicu imala i tehničku grešku za trenera Karakaša. Zadar je pobegao na 64:52 i susret je bio odlučen.

Dominik Mavra sa 19 i Majkl Činanu Onuaku sa 14 poena bili su najefikasniji kod Zadra, dok su Luka Babić, Marko Luković, Pavle Marčinković i Marin Marić sa po 11 poena predvodili Split.

Zadar će titulu moći osvojiti već u ponedeljak, kada će se od 21 sat igrati treća utakmica finala u Splitu.

Zadar je svoja dva dosadašnja naslova osvojio 2005. i 2008. godine, dok je Split svoj jedini trofej u ovom takmičenju osvojio 2003.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Arhus nakon penal-serije u Ligi Konferencija – Sportklub

Read Next

Radonjić: Odbrana je donela titulu – Sportklub