• December 11, 2023

Zabavni makeup zbog kog ćete poželeti da izađete iz svoje zone komfora – WANNABE MAGAZINE

Šminkanje očiju je često frustrirajuće, jer onda kada želimo da rekreiramo neki look i ne uspemo u tome – teško možemo da prepravimo šminku. Zato naučimo nekoliko stilova šminkanja i prosto se držimo njih. Ali, uvek treba eksperimentisati! Šminka treba da bude zabavna, zato isprobajte pojedine od sledećih lookova i videćete da je sve lako kada se prvo isproba.

Francuskinje sve najbolje rade

Kada je u pitanju suptilnost – Francuskinje to najbolje rade. Koji god da je trend u pitanju, one će i njega prilagoditi svojim standardima. Tako je i primer sa šljokicama i mokrim senkama. Makeup artistkinja Violetteje trend silky šminke ukombinovala uz skroz suptilan makeup i tako naglasila samo oči i pokazala da prati trendove – ali da uvek ostaje svoja.

Šljokice su nezaobilazne

Ko nije stavio šljokice u poslednje vreme – nije se ni šminkao. Šalu na stranu, ali šljokice su zaista najlakši način da svoj makeup podignete na viši nivo i da to učinite u samo nekoliko koraka. Kupite šljokice koje vam se najviše dopadaju i njima preplavite svoje kapke.

Oranžada na očima

Narandžasti tonovi uglavnom plaše sve koji dobro ne vladaju četkicama, ali smo tu da to promenimo. Narandžasti tonovi stoje svim bojama kože i svim podtonovima, zbog čega bi trebalo da ovog proleća sebi uzmete paletu koja će sadržati određenu narandžastu nijansu i da isprobate ovakav look. Veoma je jednostavno, samo treba da nanesete bakarne nijanse na spoljašnje uglove i na kapke nanesite najsvetliju shimmer nijansu koju imate. Možete videti ispratiti ovaj kompletan look i na usne naneti istu nijansu karmina.

Izaberite samo jednu boju

Najjednostavniji način da u svoju makeup rutinu unesete promene je da počnete da koristite samo jednu senku u boji, koja god to senka bila. U jednom periodu je žuta senka na kapcima bila veoma popularna, ali sada se nanose sve boje. Okuražite se i izaberite boju koju inače ne biste koristile – nanesite je na kapke, zatim stavite maskaru – i spremne ste da osvojite proleće.

Jarke sedefaste senke

Sedefaste senke su bile izuzetno popularne u periodu dvehiljaditih, sećam se da je majka imala jednu zelenu, sličnu ovoj, koju je nanosila na kapke i to je radila sa posebnom lakoćom. Upravo to zamišljam kad god vidim ovakav makeup – jednu senku i jednu četkicu kojom se ona nanosi preko celog kapka.

Ajlajner u boji

Ajlajner u boji je moj novi omiljeni trend. Svaku senku koju imate u paletama možete da nanesete kao ajlajner ako naprskate četkicu fiksatorom. Ako ste, ipak, ljubitelj, tečnih ajlajnera, onda možete naneti onaj koji je vibrantno plav ili ljubičast i promeniti svoju svakodnevnu šminku.

Od svojih očiju napravite zvezdasto nebo

Lepljenje šljokica ne mora da bude samo u uglovima očiju ili u deo tehnike smokey eye. Margot Robbie je na savršen nančin iznela ovaj look. Skroz nansite srebrnu šljokičastu senku, van spoljašnjih uglova vaših očiju i potom dodatno zalepite šljokice na kapke.

Dve različite šljokičaste senke

Još malo šljokica! Nanesite dve različite šljokičaste senke i ispratićete sve trenutne makeup trendove. Jedino na šta treba da obratite pažnju je da boje budu komplementarne.

Naslovna fotografija: instagram.com/patidubroff

Milica Antić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ako želite dobre stvari u životu, morate verovati da ih zaslužujete – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vetrovito, oblačno i hladnije – kišobrani neophodni i naredne sedmice