Za istoriju: Ivana Ilić u finalu juniorskog EP na 100 metara – Sportklub

Mlada sprinterka Atletskog kluba ČAAK, Ivana Ilić, ušla je u finale trke na 100 metara na Evropskom prvenstvu za juniorke, koje je u četvrtak počelo u Talinu.

Na taj način 19-godišnja Čačanka je postala prva atletičarka sa prostora Srbije, ali i SFRJ, koja se plasirala u finale jedne od najatraktivnijih atletskih disciplina na juniorskim šampionatima Starog kontinenta.

U finalu u petak od 16.20 časova, Ilićeva će trčati u stazi 1, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Do same završnice Ivana je došla sa dve sjajne trke. U kvalifikacionoj je ostvarila pobedu, sa rezultatom 11,72. U polufinalu je bila još brža, pa je sa 11,49 sekundi, po vremenu stigla do finala. Ipak, treba dodati i to da je Ilićeva imala četvrti rezultat polufinala.

Srbija će u petak imati još dvoje finalista.

Petar Čanak, član novosadske Vojvodine ostvario je deveti rezultat u kvalifikacijama skoka udalj. Sa 7,48 metara postavio je novi lični rekord i nadmašio stari za sedam santimetara (7,41). Finale skoka udalj na programu je u petak od 16.58 časova.

Do završne predstave u troskoku stigla je i 19-godišnja Jovana Gnjatović. Članica AK Ruma ušla je u finale sa osmim rezultatom kvalifikacija – 13,01 metara. Druga predstavnica Srbije, 16-godišnja Teodora Boberić zauzela je 19. mesto u konkurenciji 25 takmičarki sa 12,65 m.

U četvrtak je u kvalifikacijama na 400 metara trčala i Tijana Japundžić (19), članica Crvene zvezde, koja je sa 55,18 sekundi postavila novi lični rekord. Nažalost, to joj nije bilo dovoljno za ulazak u polufinale, u koje se išlo sa rezultatom 55,17!

Dunja Sikima, 16-godišnja članica Banata iz Zrenjanina ostvarila je 22. rezultat u kvalifikacijama na 800 metara – 2:10,97 minuta.

U petak pored troje finalista, nastupiće još nekoliko srpskih juniora i juniorki.

Bogdan Vidojković (18) u 9,29 časova trčaće u kvalifikacionoj grupi na 110 metara s preponama. U trci iz koje najbolja četvorica idu u polufinale, član Crvene zvezde ima šesti rezultat po vrednosti.

Od 9,50 časova na zaletište skoka uvis dolaze Angelina Topić (16) i Zorana Rokavec (17). Mlade srpske atletičarke nastupiće u kvalifikacijama, u kojima je norma za finale previsokih 1,88 metara. Topićeva je ove sezone preskočila baš toliko, a Rokavec 1,81 m.

Dunja Sikima će startovati u kvalifikacijama na 1,500 metara, a njena trka počinje u 10,20 časova. Nakon toga, na startu kvalifikacija na 800 metara pojaviće se i Aleksa Tomić (18), koji ima šesti prijavljeni rezultat u trci iz koje najbrža trojica idu u polufinale.

U večernjim časovima zakazane su i kvalifikacione trke na 200 metara za žene, u kojima bi trebalo da se pojavi i Ivana Ilić. Ona će trčati u 18,32 časova u grupi 3, u kojoj je glavni cilj da osvoji jednu od prve tri pozicije i izbori plasman u polufinale.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

GAGA I MILENA DOBIJAJU SVOJ KUTAK U BEOGRADU – Beograduživo.rs

Read Next

Potreban novac za Holanda: Čelsi prodaje napadača Arsenalu? – Sportklub