XOXO, frizure Blair Waldorf su se vratile

Ponovo verujemo TikToku i njegovim trendovima – ipak su svi trendovi koje smo do sada izdvajali bili zaista vredni pažnje. Sada smo primetili da se na TikToku ponavlja estetika od pre nekoliko godina. U pitanju je #preppyaesthetic i mnogo nas podseća na Blair Waldorf!

Spremite se da se ponovo oblačite kao srednjoškolka, da obuvate oksfordice i mokasine, da nosite mašne u kosi i da se šminkate suptilnije i prirodnije. Preppy se upravo odnosi na ovaj stil uglađene, ali fashionabe devojke koja je uvek sređena. Ovaj trend je sve popularniji zbog čega je vreme da se podsetimo kako to izgledaju frizure koje prate ovu estetiku.

Preppy girl

Preppy girl estetika podrazumeva da oblačite neutralne boje, suknje, da vam je kosa uvek lepo sakupljena u punđu sa mašnom ili da je zakačena ukrasnim ukosnicama ili šnalama. Naravno, postoji određena makeup odnosno beauty pravila koja prate ovu estetiku, ali o njima ćemo drugi put.

Najveća inspiracija za ovu estetiku nam je, definitivno, serija Gossip Girla najviše junakinja koji je tumačila glumica Leighton Meester – Blair Waldorf. Priznaćete da ste makar jednom poželele da nosite odeću koju je nosila u seriji. Uvek je izgledala sređeno i uglađeno, ali prirodno. Spin-off serije je malo uticao na to da se ova estetika ponovo vrati, ali povratak serija Rebelde i Elite su dodatno popularizovale preppy look.

Blair Waldorf hairstyles

Mlade devojke koje je obuzela preppy estetika počele su da nose karirane sakoe, košulje i kravate. Uz sve to mokasine ili oksfordice su obavezne. Frizura koja je savršena za ovaj stil je visoki rep jer tako sklanjate kosu s lica i činite da autfit bude u prvom planu. To, naravno, ne znači da je frizura nebitna, naprotiv. Kako bi sve bilo usklađeno potrebno je da namestite razdeljak na sredini i da tako zavežete kosu.

Pročitajte i ovo: Frizure koje će biti u trendu ove zime

Ako ne želite da vežete kosu ili vam je kosa kraća, ne brinite, i vi možete da ispratite preppy trend. Blair Waldorf je često nosila ukosnice i šnalice. Baš kao Keke Palmer, sklonite kosu sa strane tako da vaš razdeljak bude na jednu stranu. Kad začešljate kosu, stavite ulje koje će svaku dlaku da vrati na mesto. Na kraju stavite ukosnicu na šiške kako se ne bi pomerale.

Takođe, možete da sakupite samo jednu polovinu kose i da je zakačite šnalom. Sada možete da pronađete šnale koje su u obliku mašni ili cvetova, kojima možete ukrasiti kosu, baš kao glumica Anya Taylor Joy.

Trake su, takođe, veliki deo preppy stila. Blair Waldorf je svoju kosu ukrašavala trakama tako što ih je ili stavljala umesto rajfa ili je njima vezivala pletenice.

Ako imate šiške onda ste u prednosti! Preppy estetika najbolje stoji devojkama sa šiškama, bilo da sakupljate kosu u potpunosti ili samo polovinu. Punđa je savršena ako je na kraju ukrasite mašnom i kada ostavite šiške da vam urame lice.

Pročitajte i ovo: Seksi šiške – pronađite koje će vam najviše pristajati

Naslovna fotografija: instagram.com/gregoryrussellhair

Milica Antić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Venera u Vagi, kosmički fenomen koji će vašu vezu staviti na test

Read Next

Znamo kakav je toksični šef, a šta kada imate takvog kolegu? Postoje 4 tipa, ove osobine ih odaju