WTA San Hoze: Pliškova se kockala, ali prošla dalje – Sportklub

Počeo je WTA turnir u San Hozeu. I umalo na startu iznenađenje. Na kraju se Karolina Pliškova izvukla i savladala Britanku Kejti Baulter u tri seta 1:6, 7:6, 6:3.

Britanka koja je 127. na svetu, malo je reći da je namučila 15. na WTA listi. Prvi set je dobila ubedljivo 6:1. U drugom, prenula se Pliškova, povela 5:1 i najavila uzvraćanje istom merom.

Ali se nije dala 26-godišnja Baulter. Uspela je da vrati oba brejka i da izjednači na 5:5. Pliškova je potom opet napravila brejk i opet servirala za set. Ali opet je Britanka sprečila i uvela set u taj brejk.

Nekako je tu igru nerava uspela da dobije Pliškova 7:5 i izbori treći, odlučujući set. Ni u trećem setu Britanka nije ustuknula. Prva je napravila brejk i povela 1:0. Ali je onda usledio preokret, uzela je Čehinja četiri vezana gema. Baulter se nije dala i sa dva gema u seriji smanjila na 4:3. Međutim, Pliškova je napravila novi brejk, povela 5:3, a onda u narednom gemu završila konačno meč.

Ovom pobedom izborila je plasman u drugo kolo, gde je čeka okršaj sa Amandom Anisimovom, koja je u dva seta savladala Kruger 6:2, 7:6.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs

Read Next

WTA Vašington: Dona Vekić ekspresno do drugog kola – Sportklub