WTA o deportaciji Voračove: Nije uradila ništa pogrešno – Sportklub

Ženska teniska asocijacija (WTA) konačno se oglasila po pitanju deportacije Renate Voračove, kojoj je ukinuta viza posle nekoliko dana provedenih u Australiji.

Češka teniserka je dobila dozvolu za ulazak u zemlju na osnovu medicinskog izuzeća, pošto nije vakcinisana protiv koronavirusa, ali joj je ukinuta viza pošto je Novaku Đokoviću zabranjen ulazak u zemlju. Voračova je igrala na jednom turniru u dublu pre nego što je završila u smeštaju za azilante, istom onom u kojem je bio i najbolji teniser sveta, a za razliku od njega nije pravdu potražila na sudu, zbog čega je deportovana iz Australije.

„WTA podržava i ceni napore koje su uložili Kreg Tajli i Teniska asocijacija Australije da bi organizovali tenisko leto pod uslovima ko nastavljaju da budu izazovni za sve. WTA veruje da bi sve teniserke trebalo da se vakcinišu i u potpunosti podržavaju imigracionu politiku koja je na snazi jer je zaštita australijskih zajednica u kojima se takmičimo od ključne važnosti.

Uzevši sve to u obzir, komplikacije koje su se desile u poslednjih nekoliko dana, pošto su sportisti poštovali odobren i autorizovan proces dobijanja medicinskog izuzeća za ulazak u zemlju su nesrećne. Renata Voračova je ispoštovala ta pravila i procedure, dobila je dozvolu za ulazak u zemlju po dolasku, takmičila se na turniru i odjednom joj je viza ukinuta, a nije uradila ništa pogrešno. Nastavićem da radimo sa svim organizacijama da bi se ova nesrećna situacija rešila na pravi način“, stoji u saopštenju vladajućeg tela ženskog tenisa.

Voračova je u utorak najavila da će tražiti odštetu od Teniske asocijacije Australije.

„Jedna avionska karta je koštala 2.500 evra, a sa mnom je išao i trener. Zatim, hotelski smeštaj, treninzi, potencijalni novac u vidu nagrade… Nadam se da će Asocijacija sve to uzeti u obzir i da nećemo morati da preduzimamo pravne korake“, poručila je 38-godišnjakinja iz Zlina.

S druge strane, iako je Đokoviću odobrena viza, i dalje postoji mogućnost da mu bude ponovo ukinuta, a rok za to ne postoji. Žreb za Australijan Open zakazan je za četvrtak, a takmičenje na prvom Gren slemu sezone počinje u ponedeljak.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

OPREZ – POLEDILO, VEĆI BROJ VOZILA SLETEO SA AUTOPUTA (VIDEO) – Beograduživo.rs

Read Next

Novak se oglasio! Detaljno o testovima, putovanjima… – Sportklub