WTA Lion: Konjuh dobila prvi set, pa onda samo tri gema – Sportklub

Hrvatska teniserka Ana Konjuh zastala je na prvoj prepreci na WTA turniru u Lionu, pošto je u tri seta poražena od Britanke Kejti Baulter 5:7, 6:0, 6:3.

Neverovatan poslednji meč prvog dana u Lionu. Ana Konjuh koja je 46. na svetu ušla je kao favorit protiv 90 mesta lošije rangirane Baulter. Da Britanka neće biti lak zalogaj pokazao je prvi set. Konjuh je napravila brejk, povela 2:1, ali je protivnica odmah uzvratila.

Sve do 11. gema nije bilo brejk lopti, a onda je iskusnija Hrvatica došla do dve vezane. Obe je spasila Britanka, ali treću nije i Konjuh je povela 6:5. U narednom gemu, u kojem je servirala za set Britanka je došla do lopte za ribrejk. Ali Ana je vezala onda tri poena i uspela da osvoji set – 7:5.

Očekivalo bi se da iskusnija protivnica posle toga prodiše i izvrši još jači pritisak na 136. teniserku sa WTA liste. Ali dogodilo se nešto potpuno suprotno. Britanka je vezala 10 gemova i došla na prag pobede.

Pri vođstvu Baulter 4:0 u trećem setu Konjuh je napravila brejk, potom dobila još jedan gem i smanjila na 4:2. Pružila je sebi nadu da je novi preokret moguć. Ali do njega nije došlo. Britanka je rutinski sačuvala prednost i obezbedila plasman u drugo kolo.

Tamo je čeka Ana Bondar, koja je takođe u tri seta savladala Juriko Lili Mizaki 6:7, 6:3, 7:6.

Ostali rezultati: Gračeva – Kucova 2:0 (7:6, 7:6), Paolini – Bara Irina 2:1 (4:6, 7:5, 6:3), Buksa – Korne 2:1 (1:6, 6:4, 6:1), Vegele – Žakmo 2:1 (4:6, 6:2, 6:3).

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

DEO CENTRA SUTRA CEO DAN BEZ VODE – Beograduživo.rs

Read Next

Ovi novi autfiti pokazuju da će Jennifer Lopez zauvek ostati Jenny from the Block – WANNABE MAGAZINE