WTA Čikago: Preokret Korne, favoritkinje po planu – Sportklub

Odigrana je većina mečeva prvog kola WTA turnira u Čikagu. Nije bilo velikih iznenađenja, a najzanimljivije je bilo u duelu između Alize Korne i En Li.

Kako je krenuo meč pravo je čudo da je prvi brejk viđen tek u devetom gemu. Jer mu je prethodilo čak sedam brejk lopti. I svih sedam imala je iskusna Francuskinja u dva gema, tako da je pravo čudo kako se američka teniserka kineskog porekla izvukla. Ali nije mogla u devetom gemu, kada je Korne konačno napravila brejk i povela 5:4.

Ali to nije bio kraj seta. Li je uzvratila brejkom, pa je onda ponovo Francuskinja oduzela servis. U narednom gemu imala je dve vezane set lopte na svoj servis, ali ni to joj nije bilo dovoljno da privede set kraju, već je na kraju izgubila gem i igrao se taj brejk. Da Li ima devet života u ovom setu pokazao je i taj brejk, pošto je Korne povela 5:2, pa je došlo do izjednačenja 5:5. A onda je Korne došla do nove set lopte i to na svoj servis. Nije uspela. Došao je red na Li, koja je takođe došla do set lopte na svoj servis. Ni ona nije uspela. Ali jeste u narednom pokušaju i dobila je taj brejk 10:8 i bukvalno ukrala prvi set Korne.

Međutim, Korne ne da nije poklekla pod utiskom ovako izgubljenog seta, već je furiozno krenula u drugom setu. Nije prepustila niti gem protivnici, kao ni jedan u prva četiri trećeg seta i tada je već bilo jasno da će Li biti potrebno mnogo veće čudo nego ono u prvom setu da preokrene situaciju. Ali umalo i da dođe do njega. Li je vratila oba brejka i smanjila na 5:4. Servirala je za izjednačenje, ali magija je jednom morala da prestane. Korne je došla do dve vezane meč lopte, prvu iskoristila i probila se u drugo kolo gde je čeka Žasmin Paolini.

Ostali rezultati: Bogdan – Votson 1:0 (6:2, 1:0 predaja Votson), Dijas – Mladenović 0:2 (2:6, 6:7), Fero – Sutjaldi 2:1 (4:6, 7:5, 6:1), Peterson – Buzkova 2:0 (7:6, 7:6), Osorio Serano – Golubić 0:2 (6:7, 3:6), Vondrusova – Glison 2:0 (6:2, 6:0), Hibino – Van Ujtvank 0:2 (1:6, 3:6), Svitolina – Birel 1:1 (5:7, 6:1, 2:0 predaja Birel).

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Vinston Sejlem: Muzeti nikako da se oporavi od Đokovića – Sportklub

Read Next

Krysten Ritter je zla modna veštica u novom trejleru za Netflix film “Nightbooks”