WTA Beograd: Danka Kovinić bez osmine finala – Sportklub

Najbolja teniserka Crne Gore Danka Kovinić poražena je u prvom kolu turnira u Beogradu neočekivano od Kristine Bukse iz Španije sa 3:6, 6:4, 6:1.

Devojka iz Herceg Novog imala je problema tokom prva četiri gema u prvom setu, a zatim je pojačala agresivnost i nivo igre u oba pravca, pa je ovaj period igre dobila sa 6:3.

Tokom drugog seta, vodila se ravnopravna borba. Kristina Buksa je napravila brejk, povela je sa 4:2, Danka je odgovorila istom merom, ali je odmah usledio novi brejk.

Buksa je servirala za izjednačenje, a Danka uspela da napravi novi brejk. Međutim, servis nije služio najbolju teniserku Crne Gore, prisutna je bila i nervoza, a Buksa je to kaznila – 6:4.

Danka je napravila brejk na stratu trećeg seta, ali nikako nije uspevala da sačuva svoj servis, pa je Buksa stigla do 4:1, a nedugo zatim je stigla i do pobede – 6:1.

Od ostalih teniserki iz regiona, na teren su izašle Polona Hercog i Kaja Juvan iz Slovenije, ali nisu uspele da stignu do osmine finala. Polona je poražena od Lejle Fernandez iz Kanade sa 7:5, 6:1, dok je Kaja posle velike borbe morala da pruži ruku Juliji Putincevoj iz Kazahstana – 4:6, 6:2, 6:1.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Serija A: Podela bodova u srpskom “obračunu” u Veroni – Sportklub

Read Next

Problem za Atletiko: Stefan Savić ne igra u poslednjem kolu – Sportklub