WNB Latest: Bottega Veneta pretprolećna kolekcija za 2023.

Bottega Veneta nikad ne razočarava. To je činjenica sa kojom će se složiti svi ljubitelji mode. Njihov besprekoran dizajn, koji je pre svega poznat po neprikosnovenim kožnim torbama, sada je predstavljen u klasičnom svetlu, sa pojedinim novim dodacima. Pored torbi, na reviji je prikazana i odeća kojom je dizajnerski tim nastojao da napravi odeću pre svega za njih same.

Bottega Veneta, što na italijanskom znači “venecijanska radnja”, ponosi se svojim posebnim zanatom. Modna kuća je razvila tehniku tkanja kože pod nazivom intrecciato, koja je i dan-danas ostala dobro prepoznatljivi potpis brenda.

Listajte slajd kako biste videli sve nove kombinacije iz kolekcije:

Šta se krije iza nove Bottega Veneta kolekcije?

Italijanska modna kuća Bottega Veneta, koja je, kao što smo napomenuli, pre svega poznata po svojim kožnim torbama, predstavila je pretprolećnu kolekciju za 2023. godinu, poznatiju kao Resort. Kolekcija, iako veoma lepa i jednostavna, govori o luksuzu, i redefiniše onoga šta je zapravo “cool”. Kreativni direktor modne kuće, Matthieu Blazy, izjavio je da je prilikom dizajniranja kolekcije sa svojim čitavim timom razmišljao šta bi oni inače nosili, i kako mogu da kreiraju odeću koja je istovremeno “veoma cool i vrhunski luksuzni komad”.

Kolekcija odiše upravo svim tim idejama i mnogo više, a definisana je veoma nosivim komadima kao što su odela po meri, vunene jakne i teksas. Pošto se pretprolećne kolekcije inače pojavljuju u prodavnicama neposredno pred praznike, obično uključuju neku vrstu odeće za zabavu, a to ćete naći upravo i u novoj kolekciji Bottege Venete.

Nova Bottega Veneta

Za pretprolećnu kolekciju je prikazana široka lista torbi na kojima se koriste najpoznatiji “kodovi” kuće Bottega Veneta, kao što su intrecciato i metalni dodaci sa zlatnim čvorovima. Jedna od najčuvenijih torbi – the cassette – takođe se pojavila u okviru nove kolekcije i to u specifičnom plisse intrecciato vezu. Ova teksturirana koža je zapravo pogled Matthieua Blazyja na nasleđe Bottege Venete. Tako postoji torba u obliku “kacige” za koju se kaže da je inspirisana kacigama milanskih vozača skutera. Takođe, tu je i torba koja svojim izgledom podseća na bandanu, upotpunjena trouglastim šiljatim dnom.

Pročitajte i ovo: Preispitivanje “izveštačene prirode” – Loewe “balon salonke”

Matthieu Blazy je novom kolekcijom pokazao da ništa nije tako jednostavno, kao što se čini. U pitanju je čitav proces razmišljanja koji pokreće uspeh luksuzne italijanske etikete. Za Matthieua, odeća je više od obične odeće koja visi na nečijem telu. Čitavu kolekciju krasi 65 različitih lookova koji spajaju očekivane nagoveštaje Bottege Venete sa Blazyjevim nijansiranim razumevanjem opuštenih, potcenjenih, tihih remek-dela.

Bottega Veneta pretprolećna kolekcija

Obimna kolekcija obuhvata odela, obuću, večernju odeću i torbe koje spajaju ženstvene i muške stilove. Pojedini istaknuti komadi kolekcije su kaput od vune sa tigrastim printom, žute pantalone, kožno smeđe odelo, oversized sako na pruge, mokasine sa platformom, khaki sako sa duplim kopčanjem, džemper sa šifronima i još mnogo toga.

Kako se čitav lookbook razvijao, tako su se razvijale i Blazyjeve reference na finije detalje. Kožni sako sa duplim kopčanjem u “konjak smeđoj” boji stavljen je preko još jednog fino tkanog sakoa, dok osećaj uniforme dolazi sa dvodelnim vunenim flanelom, zatamnjenim u gotovo vojničku nijansu isprane “khaki” boje. Džemperi veoma jednostavni, bez ikakvih distrakcija na sebi, krojeni i završeni sa bešavnim pristupom, dok su kožne pantalone u crnoj boji sjajne, ali pomalo matirane, kako bi dobile formalni utisak.

U pantalone i farmerke su dodate obline kako bi se stvorio osećaj pokreta u inače strukturiranoj i čvstoj odeći. Ovo je povezano sa Blazyjevom željom da kreira odeću koja je laka i koju bi on nosio.

Radost i lepota kolekcije se nastavlja dok slip haljine ukrašene šljokicama nude pokret — uski kroj, naglašen niskim dekolteom, pretvara se u debele naramenice dajući dimenziju nečemu inače prilično prosečnom. Efekat rebara na koži dodaje bajkerski dizajn pantalonama, dok se torba Kalimero sa Nedelje mode takođe često pojavljivala i dodavala šarmantan dodir odeći koja je mala “teža” za oko.

Pročitajte i ovo: Priča iza trendi JW Anderson “golub” torbice

Naslovna fotografija: instagram.com/entrance.mag

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kup Turske: Dalje prošli Lazar Marković, Jevtović i Dražić – Sportklub

Read Next

Šampon protiv peruti koji uklanja do 100% peruti – WANNABE MAGAZINE