• February 28, 2024

WDA 2023 talks: Majda Stamenković

Dobitnica WDA nagrade Microinfluencer of the Year, Majda Stamenković, nova je zvezda srpske influence scene – koja svojim stilom odevanja i kreativnim pristupom društvenim mrežama polako krči svoj put u moru sadržaja. Sa Majdom smo razgovarali o tome šta za nju predstavlja ova prestižna nagrada, ali i o modi, trendovima, kao i pronalasku svog autentičnog “ja”. 

Najpre, želim izraziti veliku čast što sam imala privilegiju da budem deo ove predivne ceremonije. Kako sam istakla i prilikom dodele, ova nagrada predstavlja moj prvenac i ima ogroman značaj u mom profesionalnom putu. S obzirom na to, nosi sa sobom izuzetnu odgovornost i simbolizuje naporan rad i posvećenost u poslednjih 6 godina, a pored toga je dodala još veću motivaciju za dalji rad i predstojeće izazove. Moram da priznam da je nimalo nisam očekivala, pa se iskrena poletnost u tom trenutku zaista probudila, a pozitivna trema je ispratila momenat, s obzirom na to da je danas vrlo teško izdvojiti se u masi dobrih influensera.

Moja zajednica je, žargonski rečeno, moja druga porodica – mala (za mene velika) i kvalitetna. Ono što istoj pružam u svetu mode i lepote, jeste sebe, baš onakvu kakva jesam, počevši od negovane i prirodne devojke, do njenog stila i originalnosti. Kao što  sam i napomenula, ono što smatram da me izdvaja na ovoj influence sceni je moja doslednost sebi, jer se ne vodim time da moram da se svima dopadnem. 

Što se tiče mog stila, tokom odrastanja sam primetila značajne promene, posebno u smelosti da nosim određene komade odeće. Svaka faza mog modnog puta bila je praćena pažljivim vođenjem od strane moje mame i bake, koje su mi pružile ispravne smernice i time postale moje najveće inspiracije u svetu mode.

Trenutno, kad bismo opisali moj stil, naglasak je na tome da nikada nisam sledila trendove. Umesto toga, biram komade koji u datom trenutku deluju idealno za mene. Uživam u eksperimentisanju – od kombinovanja spojivog i nespojivog, do odabira svedenih i minimalističkih komada.

Tako je! Način na koji biram odeću zavisi od prilike i kako se osećam u istoj. Ne bih istakla da mi je brend presudan faktor, ali priznajem da postoje određeni brendovi koji zaista objedinjuju sve – od kvaliteta do samog dizajna, a to za mene ima veliki značaj. Elem, svuda mogu pronaći nešto dobro, bilo da su u pitanju komadi visokog ranga do onih pristupačnijih. Na kraju krajeva, najbitnije je da vi nosite taj komad, a ne on vas. 

Postoji mnogo modnih lekcija koje svakodnevno čujem od mame i bake. Odmah ću reći da taj savet koji mi je mama dala, njoj je svakako baka, tako da ću izdvojiti jedan koji mi je značajan pri kupovini garderobe: „Kada investiraš novac u odeću, prvenstveno se vodi time da odeću koju već imaš u ormaru možeš da kombinuješ sa odećom koju planiraš da kupuješ.” Jer, tako novom odećom, osvežim staru.

Kako danas možemo da vidimo da nekolicina devojaka teži ka nekom perfekcionizmu u fizičkom smislu, lično, ovom majicom sam poslala poruku da volimo sebe baš onakve kakve smo, sa svim tim nepravilnostima – i da baš ono što mislimo da nam fali, treba da istaknemo i poštujemo, jer čar je biti jedinstven. Kreativnošću i malom ambicijom na svoj način ističemo garderobu autentičnom.

Prema mom mišljenju, ključni saveti za personalizovanje iste jesu: vlastiti natpisi, ručni rad, kontrast boja, unikatni krojevi, bordure i vezovi. 

Smatram da pored svih fashion, skincare i makeup saveta na mom profilu, od velike važnosti je pričati i o mentalnom zdravlju (odatle sve i počinje). Treniram 4-5 puta nedeljno, prvenstveno jer potrošim višak energije – i, u mom slučaju, to je veoma dobra priprema za početak dana. U ishrani se vodim principom 80/20. Volim hranu, pogotovo slatkiše, ali uvek postoji balans.

Te male stvari, poput stvaranja rutine, zapravo su velike i izuzetan start za naredne obaveze tokom dana. Mentalno zdravlje je no.1, stoga, često izdvojim neki dan u nedelji, gde se apsolutno očistim od društvenih mreža i uzmem vreme za sebe – pogotovo jer u ovom poslu vrlo lako može doći do burnouta i prezasićenja. Isto tako, za mentalnu stabilnost je potrebno vreme, samim tim i dan-danas učim kako da budem još bolja po pitanju iste.

Moj prvi početak jeste pevanje, a onda je vremenom došlo do svega ovoga. Razmišljam često o tome, međutim, trenutni fokus je na drugim stvarima, ali ne želim da kažem da neće doći i do toga u narednom periodu, kao što i sama nisam znala da ću se baviti ovim
što se danas bavim. Ako bi došlo do muzičke karijere, s obzirom na to da volim da slušam sve i da sam kao devojčica imala mogućnosti da izvedem bilo koji muzički žanr, ne bih volela da se zadržim samo na jednom žanru.

Svake godine stvaram vision board – tabelu sa postavljenim ciljevima za naredni period.  Uočila sam da ostvarim oko 70% tih ciljeva, a ključ je u objektivnom razmišljanju o  svemu što želim postići, a onda sledi korak po korak.

Stoga, 2023. godina je za mene bila posebno uspešna, što se tiče kampanja, putovanja i selidbe. Konkretne ciljeve za narednu godinu bih volela da zadržim za sebe, samo mogu da kažem da će, sa poslovne strane, biti mnogo kvalitetnijih projekata i ideja – a da bih putovanja svakako uvrstila u deo svojih planova i ciljeva za ovu godinu. 

Usmerite pažnju na svoj stil, umesto da slepo pratite trendove. Kao što sam ranije naglasila, ne dopustite da odeća diktira vaš izgled, već vi treba da diktirate njoj.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Sezona Vodolije – vreme transformacije na ličnom i kolektivnom nivou

Read Next

Угашен пожар у згради “Борбе”