• February 27, 2024

Vujko: “10 godina smo u vrhu, Beograd je džudo centar sveta!”

Stojan Vujko

Foto: Marko Metlas

Došli smo ovde kao totalni autsajderi, krenuli smo od pretkola, imali smo motiv i ostvarili fantastičan rezultat, rekao je trener OJK Beograd Nemanja Tomić nakon senzacionalnog osvajanja Lige šampiona u Beogradu.

Džudisti OJK Beograd ostavili su iza sebe Aris, Pari Sen Žermen i Crvenu zvezdu i ostvarili najveći rezultat u istoriji srpskog kjlupskog džudoa.

– Nismo imali velika očekivanja, na papiru smo bili autdjderi, ali smo dobrom energijom uspeli da sve preokrenemo u našu korist. Strpljivim i upornim radom rezultat dođe, dugi niz godina dobro radimo, bilo je i neuspeha, ali uz malo sreće smo uspeli da dođemo do fantastičnog rezultata – istakao je Tomić Tanjugu.

Džudista Darko Brašnjović bio je izutetno ponosan i na kraju je samo izrazio žaljenje što u finalu protiv Arisa nije “došao na red” jer je meč završen 3:0.

– Neverovatan uspeh, žao mi je što se nisam borio u ovako sjajnoj atmosferi, ali najvažnije je da je zlatna medalja tu – rekao je on.

Predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko ocenio je Beograd bio sjajajn domaćin i centar džudo dešavanja u Evropi i svetu.

– Fantastična organizacija, čestitam svim učesnicima, a prvenstveno OJK Beograd na osvojenoj zlatnoj medalji. Što se tiče Zvezde osvajanjem bronzanog odličja dokazali smo da smo već 10 godina u vrhu srpskog džudo. Nismo imali sreće da uđemo u finale, bili smo blizu, ali idemo dalje – istakao je Vujko.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Izrael negirao da su im SAD dale rok da okončaju vojnu operaciju u Gazi

Read Next

SVE NA JEDNOM MESTU ZA ISKUSNE KLADIONIČARE: BONUSI, NAJVEĆE KVOTE, VRHUNSKE NAGRADE – SAMO U MERIDIANU! – Beograduživo.rs