Vučić: KK Partizan je u poslednje 2 godine dobio više novca od države nego Zvezda

Govorio je predsednik i o novcu koji su fudbalski klubovi dobili za Evropu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji “Ćirilica” na TV Hepi u kojoj je govorio i o sportu u našoj zemlji!

Vučić se dotakao poraza košarkaša od Italije i neodlaska na Olimpijske igre, kao i Crvene zevzde i Partizana – dva najveća srpska kluba

Šta god je dobro u Srbiji, Vučiću nemoj da se kitiš svojim perjem, mada to nikad ne radim. Na OI 2012. osvojili smo četiri medalje, 2016. duplo više. Ove godine, uprkos košmaru od sinoć… Kako da mi ne bude žao… Mogli bismo da se borimo za medalju, ali sa ovakvom igrom ne bismo.Sa drim timom ne bismo imali šanse, mnogo su jaki. Naravno da mi je žao što nismo otišli u Tokio. Očekujemo više od osam medalja u Tokiju. Uzdamo se u strelce, u kajak, rvače, karate, igraće Novak, odbojkašice, vaterpolisti – rekao je Vučić i dodao:

Nikad više para nije ulagano u sport. Dali smo novac odbojci, vaterpolu, rukometu… U fudbalu su svi promašili rezultate poslednjeg kola iako su tvrdili da je bilo namešteno. Poslednje kolo je bilo za ponos svakog građanina.

Što se košarke tiče, platili smo više od dva miliona evra kotizacije da organizujemo kvalifikacioni turnir. Košarkašice dobile po 20.000 evra i to dva dana posle osvajanja medalje.

O Zvezdi i Partizanu, Vučić je rekao:

Ljudi kažu da kupujemo klubove zbog navijača. Ma nemojte da lažete, bre. Zvezda i Partizan neće da kažu koliko su dobili od države. Dali smo im po dva i po miliona da igraju Evropu. U Zvezdi još to i kažu, a u Partizanu niko. Ko je branio Partizanu da dovede Savića i Obradovića? KK Partizan je u poslednje dve godine dobio od države više od Zvezde, ali nije lako stići.

O košarkaškoj reprezentaciji:

Smeta mi kad kaže da smo srećni što se neko odazvao pozivu reprezentacije. Valjda oni treba da budu srećni što su pozvani. Gledam košarku, jer ću u budućnosti voditi neku decu, pionire, kadete. Želim košarkašima da se oporave, jer su to naše legende koje su nas toliko puta obradovale.

Video: Vučić: Ne mogu da verujem da Kokeza neće na poligraf

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 5. jul

Read Next

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs