Vučić: Imamo zalihe za narednih 6 meseci, od energenata do hrane. Građani Srbije neće osetiti glad zbog krize – Biznis Telegraf.rs

Predsednik Srbije je rekao da nema naznake poremećaja na tržištu izazvanog sukobom između Rusije i Ukrajine, ali da je naša zemlja obezbedila dovoljno zaliha za svoje građane

Video: Vučić pokazao slike zaliha koje je Srbija obezbedila: Nećemo osetiti glad, mirni smo za 6 meseci

Predsednik Srbije je rekao da nema naznake poremećaja na tržištu, izazvanog sukobom između Rusije i Ukrajine, ali da je naša zemlja obezbedila dovoljno zaliha za svoje građane.

– Imamo pšenice i kukuruza za narednih 6 meseci, građani Srbije neće osetiti glad zbog krize – rekao je on.

– Uradili smo puno da obezbedimo sve za zemlju, od energenata do hrane. Kukuruza ima za narednih 6 meseci, sve što je bilo kuhinjske soli kupili smo, imamo dugotrajnog mleka za 60-90 dana, kupili smo mnogo pirinča, obezbedili smo ulje… Naši magacini su puni, magacini su u Šidu, Mitrovici, Pazovi… Imamo svega – rekao je Vučić.

Ističe da nema problema sa snabdevanjem i cenama.

Kada je reč o energentima i njihovim rezervama, Vučić kaže da i njih ima dovoljno, a da premijerka Ana Brnabić radi na maksimalnom popunjavanju skladišta i kapaciteta.

Što se tiče nafte, imamo rezerve energenata na tri mesta. Kupili smo i dva miliona komada sardina, imamo veliki stočni fond, tako da ne brinite za meso. Problemi su sa cenama sirovina i energenata i njih ćemo osigurati za građane – dodao je on.

– Na skladištima imamo 80 hiljada tona benzina, 100 hiljada tona dizela, 58 hiljada tona nafte – rekao je predsednik.

Video: Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji, pružamo podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 25. februar

Read Next

Da li je u Srbiji moguće raditi posao iz snova, i kako konj može da nas nauči šta je pravi šef – Biznis Telegraf.rs