Vremenska prognoza – 8. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

08.12.2021. Sreda: Ujutro mestimično slab mraz, na severozapadu vedro, u ostalim krajevima oblačno, na istoku i jugoistoku još ponegde sa slabim snegom, u Negotinskoj Krajini s kišom. U toku dana postepeno razvedravanje. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni, uveče u pojačanju. Najniža  temperatura od -4 do 1, u Negotinskoj Krajini do 3, najviša od 4 do 8. Uveče i noću na zapadu i severu naoblačenje, ponegde slab sneg.       

09.12.2021. Četvrtak: Ujutro i pre podne na zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom,  u višim planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu jak, povremeno olujni, jugoistočni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 4 do 10.Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s , verovatnoća 80%.

10.12.2021. Petak: Pretežno oblačno, ujutro i pre podne ponegde kiša i kratkotrajni sneg, u planinskim predelima sneg, posle podne uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 4 do 9 stepena.           

11.12.2021. Subota: Oblačno s kišom, u planinama sa snegom. Uveče i noću sneg je moguć ponegde i u nižim predelima na zapadu. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 3 do 8 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 12.12.2021. do 16.12.2021.)
Pretežno oblačno i hladno s kišom i snegom, u nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača, u planinskim povećanje. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu – vozači i pešaci oprezno

Read Next

Srpska porodica ne sme da kupi kuću u Austriji: Kako je došlo do ovog velikog skandala? – Biznis Telegraf.rs