Vremenska prognoza – 7. januar

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(Izvor: RHMZ)

06.01.2022. Četvrtak: Oblačno i osetno hladnije,  mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz slab i umeren zapadni i severozapadni vetar. U Vojvodini posle podne prestanak kiše, a krajem dana i tokom noći i postepeno razvedravanje. Najviša dnevna od 3 na severozapadu do 11 stepeni na jugoistoku. Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

07.01.2022. Petak: Umereno do potpuno oblačno i hladno, u nižim predelima ponegde sa slabom kišom i susnežicom, a u brdsko-planinskim sa slabim snegom. Iznad severnih i zapadnih krajeva preovlađivaće sunčano vreme, ali se krajem dana očekuje naoblačenje. Vetar slab i umeren severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -4 na severozapadu do 4 stepena na istoku, najviša dnevna od 2 do 5, na istoku oko 9 stepeni.  Tokom noći oblačno sa snegom u svim predelima, na jugoistoku i kišom i susnežicom.    

08.01.2022. Subota: Oblačno i hladno sa snegom, u nižim krajevima uz formiranje, a u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugoistoku i istoku Srbije očekuju se mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 2 stepena, najviša dnevna od -2 do 1, na jugoistoku i istoku i do 4 stepena. Upozorenje: Sneg,  formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

09.01.2022. Nedelja: Oblačno i hladno sa snegom, u nižim krajevima uz formiranje, a u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugoistoku i istoku Srbije očekuju se mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 0 stepeni, najviša dnevna od -1 do 3 stepena. Upozorenje: Sneg,  formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 85%.

10.01.2022. Ponedeljak: Oblačno sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 0 stepeni, najviša dnevna od -1 do 2 stepena. Upozorenje: Sneg,  formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 85%.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Pred nama promenljiv Badnji dan – u nižim predelima red oblaka i kiše, na planinama sneg

Read Next

Vilander ekskluzivno o Novakovoj situaciji: Ne bih bio u koži onih koji ga ljute, ružno je što se ovo dešava!