Vremenska prognoza – 6. mart

 Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(Izvor: RHMZ)

 05.03.2022. Subota: Do kraja dana na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. U ostalim krajevima jače naoblačenje – padavine će posle podne pojačati najpre na jugu Srbije. U većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg). Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju. Najviša temperatura od 4 do 8 stepeni. Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

06.03.2022. Nedelja: Oblačno i hladno, mestimično sa susnežicom i snegom uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača. U nižim predelima ponegde i sa mešovitim padaivinama (kišom i snegom).  Više padavina očekuje se na zapadu i jugu Srbije. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, istočni i severoistočni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 1 stepen, najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

07.03.2022. Ponedeljak: Pretežno oblačno i hladno. U nižim predelima mešovite padavine (kiša i sneg), a na planinama sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1 stpen, a najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg,  formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

08.03.2022. Utorak: Promenljivo oblačno i hladno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne pojave snega ili pljuska snega. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni.  Najniža temperatura od -4 do 0 stepeni, najviša od 1 do 5 stepeni.                  

09.03.2022. Sreda: Promenljivo oblačno i hladno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne pojave snega ili pljuska snega. Vetar umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni.  Najniža temperatura od -6 do -1 stepen, a najviša od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Tmin <-4 stepena, verovatnoća 90%.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Sunčano jutro u Srbiji, ali se zima vraća

Read Next

Avramović otkrio zašto je gestikulirao ka klupi Zvezde: “To je bilo zbog Neše Ilića”