• January 28, 2022

Vremenska prognoza – 6. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ) 

06.12.2021. Ponedeljak: Oblačno i hladnije, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. Uveče i tokom noći sneg se očekuje i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu Srbije severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni, koji će ujutro i pre podne biti u skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 1 na severozapadu do 7 na jugoistoku, a najviša dnevna od 4 do 9 stepeni, Upozorenje: Sneg, formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

07.12.2021. Utorak: Oblačno i hladno, na krajnjem severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuje dalje povećanje, a u nižim predelima formiranje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša od 2 do 5 stepena. Upozorenje: Sneg, formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

08.12.2021. Sreda: Jutro hladno mestimično sa maglom i slabim mrazem, tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren,  ujutro i pre podne zapadni i severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša od 3 do 7 srepeni.

09.12.2021. Četvrtak: Ujutro i pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 1, najviša od 4 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 10.12.2021. do 14.12.2021.)
Pretežno oblačno, u petak mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a za vikend uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima. U ponedeljak i utorak suvo.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

7 prazničnih filmova koje možete pogledati na Netflixu ovog decembra

Read Next

Honda opoziva određene terence i pikap kamionete jer se haube mogu otvoriti pri velikim brzinama