Vremenska prognoza – 5. februar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

05.02.2022. Subota: Umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, posle podne i uveče na planinama sa snegom, samo tokom jutra na jugu i istoku pretežno vedro. Vetar slab i umeren, zpadni i jugozapadni, posle podne na severu i istoku kratkotrajno jak. Najniža temperatura od -8 na jugoistoku do 4 stepena, najviša od 7 do 11 stepeni. Upozorenje: Uveče i tokom noći razvedravanje sa severa. Tmin <-5  stepeni, verovatnoća 90%.

06.02.2022. Nedelja: Tokom dana pretežno sunčano, a uveče i tokom noći umereno naoblačenje ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, jugozapadni i južni. Najniža temperatura od -3 do 2 stepena, najviša od 7 do 13 stepeni.

07.02.2022. Ponedeljak: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije, a u Vojvodini prestanak padavina, zatim razvedravanje. Vetar slab i umeren, pre podne jugozapadni i južni, posle podne u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od -1 na jugu i jugoistoku do 7 stepeni, najviša od 7 do 11 stepeni.   

08.02.2022. Utorak: U većem delu umereno do potpuno oblačno, na severu sa sunčanim intervalima, a na jugu i jugozapadu još ponegde sa slabim snegom. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od -1 do 4 stepena, najviša od 6 do 10 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 09.02.2022. do 13.02.2022.)
Promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Temperatura iznad proseka za ovo doba godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Raskopčajte kapute, stiže nam mediteranski vazduh

Read Next

Danica je svoju poslovnu šansu “ugrabila” u UAE: Kako izgleda život na nama dalekom Bliskom istoku? – Biznis Telegraf.rs