Vremenska prognoza – 4. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(Izvor: RHMZ)


04.12.2021 Subota:
Ujutru na severu vedro uz slab mraz, a u ostalim predelima oblačno, još samo ponegde na jugozapadu, jugu i jugoistoku sa slabim snegom. Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima i hladno. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -4 na severu do 4 na jugu, najviša od 5 do 9 stepeni. Tokom noći novo naoblačenje na severu i zapadu.

05.12.2021. Nedelja: Malo toplije uz naoblačenje koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, posle podne i uveče proširiće se i na ostale uslovljavajući mestimično kišu, na visokim planinama sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 5 u Timočkoj Krajini do 12 stepeni na jugoistoku Srbije.

06.12.2021. Ponedeljak: Oblačno, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, koji se uveče i tokom noći očekuje i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu Srbije zapadni i severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6, najviša od 5 do 9 stepeni.

07.12.2021. Utorak: Oblačno sa snegom, na severu i kišom i susnežicom , pa će u brdsko-planinskim predelima doći do povećanja, a u nižim (osim na severu) do formiranja snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša od 3 do 7 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje/ povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 08.12.2021. do 12.12.2021.)
U sredu prestanak padavina i delimično razvedravanje uz porast temperature. Do kraja perioda toplije, mestimično sa kišom u nižim predelima i snegom na planinama.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 3. decembar

Read Next

Veselin Jevrosimović: Bezbednost digitalne budućnosti