• November 28, 2023

Vremenska prognoza – 31. januar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(Izvor: RHMZ)

31.01.2022. Ponedeljak: Pre podne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne naoblačenje, uveče kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, samo pre podne na istoku umeren i jak, zapadni. Najniža temperatura od -4 na jugu do 1  na severu , a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni. Uveče i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, vetar u skretanju na slab  i umeren, severozapadni. U Vojvodini se očekuje prestanak padavina.  Upozorenje: Krajem dana i u toku noći sneg, formiranje/povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

01.02.2022. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, na severu sa mešovitim padavinama (kiša, susnežica i sneg), u ostalim krajevima sa snegom. Više padavina se očekuje u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i južnim krajevima zemlje. U nižim predelima formiranje, a u planinskim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 1 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 95%.

02.02.2022. Sreda: Pretežno oblačno i hladnije, na severu mešovite padavine, u ostalim krajevima sneg sa povećanjem visine snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 0 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 95%.

03.02.2022. Četvrtak: Pretežno oblačno, na severu mešovite padavine, u ostalim krajevima sneg sa daljim povećanjem visine snega. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od 0 do 5 stepena. Upozorenje: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača  ≥ 5cm za 6 h, verovatnoća 85%.

 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Seks u eri globalne pandemije – šta se promenilo i kako da se opustimo sa novim partnerima? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Došao na Balkan da radi za 4.500 €: Očekivao najgore, a mesecima posle kaže da bi voleo da je znao 6 stvari – Biznis Telegraf.rs