Vremenska prognoza – 30. novembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

30.11.2021. Utorak Umereno do potpuno oblačno, još hladnije i u većini mesta suvo. Ujutro i pre podne u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje i manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

01.12.2021. Sreda Toplije i u većem delu pretežno sunčano, samo na severu i istoku ujutro i pre podne uz više oblačnosti ponegde slaba kiša. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -5 do 4, najviša od 9 do 16 stepeni.

02.12.2021. Četvrtak Naoblačenje sa severa, zapada i jugozapada zemlje, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve, uslovljavajući ponegde kišu, na visokim planinama slab sneg. Vetar slab i umeren južni. Najniža temperatura od -2 do 8, najviša od 11 do 16 stepeni.

03.12.2021. Petak Pretežno oblačno i hladnije, u nižim predelima kiša, u brdsko-planinskim sneg. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, samo još pre podne na jugu i jugoistoku južni. Najniža temperatura od 2 do 9, najviša od 9 do 14 stepeni. Tokom dana temperatura u padu.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 04.12.2021. do 08.12.2021.)
Pretežno oblačno. U subotu na severu suvo, u ostalim krajevima ponegde kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg. U nedelju i početkom naredne sedmice hladnije, pa će kiša, uz pad temperature, i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Krajem perioda suvo uz razvedravanje.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Pozdravljamo se od modnog kreatora Virgila Abloha: Ovo su momenti po kojima ćemo ga pamtiti

Read Next

Šta sve treba uzeti u obzir kod dizajniranja vaše prve kuhinje „po meri“