Vremenska prognoza – 30. mart

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

30.03.2022. Sreda U većem delu suvo i toplo uz postepeno naoblačenje. Uveče i u toku noći ponegde kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na planinama mestimično i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 10, a najviša od 17 do 22 stepena.

31.03.2022. Četvrtak Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima, a ponegde je moguća i pojava grmljavine. Vetar umeren i jak, južnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 16 do 20 stepeni.

01.04.2022. Petak Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima, a ponegde je moguća i pojava grmljavine. Vetar slab i umeren, u Vojvodini u skretanju na severozapadni, a u ostalim krajevima jugozapadni, na planinama jak. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 12 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

02.04.2022. Subota Pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Na planinama prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, posle podne i uveče u Vojvodini i na istoku Srbije jak, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 8 na severozapadu do 16 stepeni na jugoistoku Srbije. U toku noći ka nedelji usled daljeg pada temperature kratkotrajan sneg ponegde je moguć i u nižim predelima.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 03.04.2022. do 07.04.2022.)
U nedelju i ponedeljak najhladniji dani sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 5 do 10 stepeni. Na severu prestanak padavina, a u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost kiša, na planinama sneg. U noćnim satima kratkotrajan sneg ponegde i u nižim predelima. Početkom naredne sedmice slabi (prizemni) jutarnji mrazevi. Od utorka uglavnom suvo sa sunčanim intervalima uz porast dnevne temperature. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Da li menstruacija zaista privremeno staje kad si u vodi ili je samo takav osećaj? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Prva reakcija Rajkovićeve supruge posle pljačke: “Pod velikim smo stresom i u šoku…”