Vremenska prognoza – 14. februar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

14.02.2022. Ponedeljak: Ujutro i pre podne pretežno sunčano, osim na jugu i istoku Srbije, gde će se zadržati pretežno oblačno uz mogućnost slabog kratkotrajnog snega ili kiše. Posle podne umereno naoblačenje sa zapada, koje će na severu i zapadu usloviti kratkotrajnu kišu, dok će istovremeno na jugu i istoku doći do razvedravanja. Košava u slabljenju – duvaće slab, u košavskom području umeren i jak, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od -3 do 3 stepena, najviša dnevna od 10 do 13 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 6 stepeni. 

15.02.2022. Utorak: U većem delu pretežno sunčano. Na jugu Srbije promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 6 stepeni, najviša  dnevna od 9 do 18 stepeni. Uveče i u toku noći sa severa i zapada naoblačenje s kišom, na visokim planinama i sa snegom.

16.02.2022. Sreda: Na severu suvo uz postepeno razvedravanje. U ostalim krajevima pretežno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama i sa snegom. Posle podne prestanak padavina, uveče postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu zapadni i severozapadni, u ostalim krajevima promenljiv. Najniža temperatura od 1 do 8 stepeni, najviša  dnevna od 10 do 15 stepeni.

17.02.2022.: Umereno do potpuno oblačno, na severu i severoistoku Vojvodine ponegde slaba kiša. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 1 do 8 stepeni, najviša dnevna od 13 do 18 stepeni. 

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 18.02.2022. do 22.02.2022.)
Promenljivo oblačno i natprosečno toplo, ponegde s kratkotrajnom kišom, ali će u većini mesta biti suvo. Prolazno naoblačenje s kišom u svim predelima, a na planinama sa snegom, očekuje se krajem perioda (22.02.).

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

For ladies only: Šta vaš Mars govori o njemu? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Đoković dobio poruku iz Dubaija: “Znamo da je ceo svet protiv njega, ali na kraju dana, on je broj 1”