Vremenska prognoza – 13. februar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

13.02.2022. Nedelja: Na severu i zapadu Srbije promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, u Podrinju i na zapadu Vojvodine ujutro i pre podne lokalno je moguća kratkotrajna pojava kiše i snega. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, pre podne na istoku, a posle podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku ponegde s kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -4 do 3, a najviša od 6 do 10 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%

14.02.2022. Ponedeljak: U većem delu pretežno sunčano, osim na jugu i istoku Srbije, gde će se zadržati umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. Košava u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša od 10 do 15 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 6 stepeni. Uveče i tokom noći prolazno naoblačenje, na severu i zapadu Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak.

15.02.2022. Utorak: U većem delu pretežno sunčano i toplije. Na jugu Srbije promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 6, a najviša od 12 do 18 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 9 stepeni. Uveče i u toku noći sa zapada naoblačenje s kišom, na visokim planinama i sa snegom.

16.02.2022. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, u Vojvodini suvo, a u ostalim krajevima mestimično s kišom, na visokim planinama i sa snegom. Posle podne prestanak padavina, uveče razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od -1 do 7, a najviša od 10 do 15 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 17.02.2022. do 21.02.2022.)
U većini dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, suvo i natprosečno toplo, samo se na severoistoku Srbije povremeno očekuje kratkotrajna kiša. Krajem perioda (20.02.) u svim krajevima prolazno naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Dan zaljubljenih će vam biti savršen uz ove autfite za dejtove! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Spektakl u Kataloniji, Barseloni bod u gradskom derbiju golom u 96. minutu!