Vremenska prognoza – 12. januar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave

(Izvor: RHMZ)

11.01.2022. Utorak: Do kraja dana oblačno, na severu Vojvodine uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sneg slabog i umerenog intenziteta, a na jugoistoku zemlje je moguća slaba kratkotrajna kiša. Uveče prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na planinama povremeno jak sa uslovima za pojavu mećave. Najviša temperatura od -2 do 2 stepena. Uveče i tokom noći na severu razvedravanje.    Upozorenje: Manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 95%.

12.01.2022. Sreda: Na severu pretežno sunčano. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo, ponegde se očekuje provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -2 stepena, najviša dnevna od -2 do 0 stepeni. Upozorenje: Tmin <-5 stepeni, verovatnoća 95%.

13.01.2022. Četvrtak: Jutro veome hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana malo i umereno oblačno i hladno sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -5 stepeni, a najviša od -4 do 2 stepena.  Upozorenje: Tmin <-10 stepeni, verovatnoća 95%.

14.01.2022. Petak: Ujutro uglavnom umeren, na jugu još ponegde jak mraz. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -2 stepena, a najviša od 3 do 9 stepeni. Upozorenje: Tmin <-10 stepeni, verovatnoća 95%.

15.01.2022. Subota: Pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 4 stepena, a najviša od 4 do 9 stepeni.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Još jedan hladan i snežan dan u Srbiji – uveče prestanak padavina

Read Next

I to se desilo – Novak Đoković dobija film o “sukobu” sa Australijom, Netflix je već tamo!