Vodič za Jarčeve – šta da čitate, gledate i oblačite

Jarac je zemljani znak koji je preopterećen sigurnošću. Često sebe dovodi u nezgodne situacije jer voli da preuveličava stvari, ali gotovo da sve što u životu pogrešno uradi, uradi na svoju štetu. Ipak, njegove osnovne karakteristike su svima dobro poznate. Vezani su za porodicu, imaju potrebu da ih zaštite, majstori su u povlačenju konaca i dokazivanju da su samo oni u prvu. Takođe, sjajni su u samokontroli koja često može da ih odvede u pogrešnom smeru, jer dok oni samo žele miran i lagan život, drugi misle da mrse konce i prave spletke.

Saturn je vladajuća planeta Jarca, što je još jedan pozitivan aspekt jer to znači da ne odustaju od svojih ciljeva i ideja. Tvrdoglavi po prirodi, često zbog priča koje stvaraju u svojoj glavi gube ljude u svom okruženju. Razmišljanje i sklapanje kockica pre vremena i nije dobra karakteristika, jer kalkulisanje često može da ih odvede u slepu ulicu.

Ipak, njihova snalažljivost i hrabrost ih vrati u kolosek i nastave jači nego ikad.

Za Jarčeve još može da se kaže da važe za dobre ljubavnike, ali isto tako nisu pristalice kratkih romansi. Dakle, na svojim ljubavnim odnosima rade temeljno. Deluje kao da u sebi kriju dve strane, jer jedna je ona koja se zasniva na osnovu koji podrazumeva puno poverenje, dok je druga strana sklona akcijama (ali uvek sa jednom osobom). Generalno su skloni malom broju prijatelja, a izlivi emocija i nisu toliko karakteristični za ovaj znak.

Ipak, kao i svako svako drugo biće, i Jarčevi imaju osećanja, ali ih vešto kriju i za to imaju poseban razlog. Oni u sebi nose duboke tajne iz prošlosti i ne zaboravljaju loše stvari koje su im drugi učinili. Možda ih upravo ta karakteristika usporava u određenim ciljevima.

Postavljaju visoke standarde, odgovorni su i disciplinovani, a kao takvi imaju poteškoće da pronađu odgovarajuće ljude sa kojima će da provode vreme. Zbog toga se okreću sebi i svojim hobijima i koriste vreme na stvari koje ih ispunjavaju, a to je najčešće povezano sa knjigama, filmovima, muzikom i modom.

Pročitajte i ovo:  Horoskop za novac – očekuju vas svetlije stvari u 2023. (prvi deo)

Knjiga: Veliki iskorak – Tara Mor

Ovo je praktičan vodič za žene koje žele da imaju više poverenja u sebe i da njihov rad bude poštovan i prihvaćen. Osim toga, ovo je knjiga koja će doneti odgovore na mnoga pitanja i podržaće ideju žene lidera (za šta su Jarčevi svakako rođeni). Cilj knjige je da osnaži žene i pokaže im koliko su moćne! Uz različite primere, ali i praktične vežbe ćete promeniti pogled na sebe i svet.

Film: Thelma and Louise 

Neka vas ne buni to što smo za vas odabrali film iz 1991. godine. Ono je kultni ženski film u kom se stidljiva domaćica Thelma pridružuje svojoj buntovnoj drugarici Louise jer žele da pobegnu od dosadnog i napornog života. Upuštaju se u neverovatnu avanturu koja ima veze i sa zakonom. Ovaj film pokupiće vaše simpatije jer ćete u određenim momentima moći da se poistovetite sa obema.

Serija: The Mentalist

Jarčevi vole da istražuju, pretražuju i otkrivaju tajne. Oni su agenti kojima ne promiču sitni detalji. Često znaju da predvide stvari i definitivno su strastveni pronalazači. Ako se uz sve to ubaci samo malo kriminala, Jarčevi postaju glavni. Ovo je serija zbog koje ćete uzeti godišnji odmor, instalirati sve aplikacije za dostavu hrane i isključiti mobilni telefon; klasična detektivska serija u kojoj se svi vode po ličnom osećaju jednog čoveka. Svaki slučaj rešen je kompleksno i uverljivo, a osim toga, uz ubistva, kriminal, akcije i zločine, provuče se i pokoja romantična scena.

[embedded content]

[embedded content]

Muzika: Da li ste vi DJ u društvu?

Prepoznatljivi ste po sjajnom osećaju za muziku i tačno znate šta u kojoj prilici da pustite. Zbog toga vam prijatelji uvek ostave počasno mesto DJ-a. Vaša energija i emocije koje vam muzika izaziva je ogromna, a da li ste nekada razmišljali o pesmi koja vas opisuje?

Lady Gaga je vaš izbor za svaki after, a pesma koju sebi morate da posvetite je Bad romance! Zar ne?

[embedded content]

[embedded content]

Autfiti: Odelo

Jarčevi su prefinjeni i elegantni, retko kad se mogu videti bez autentičnih detalja i kvalitetne i lepe garderobe. Zbog toga je njihov izbor uvek klasika, jednobojni komadi koji mogu da se uklapaju na više raličitih načina. Stil Jarčeva je prepoznatljiv po crnim, sivim i belim kompletima odela uz zanimljivu košulju najćešće sa puf rukavima ili klasičnu belu majicu. Jarčevi imaju urođen osećaj za lepo, pa im je moda posebna vrsta strasti.

Pročitajte i ovo: Horoskop za novac – očekuju vas svetlije stvari u 2023. (drugi deo)

Naslovna fotografija: instagram.com/aleksandra.guss

Dragana Stojanović 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

#sextalk: Da li je seks u vodi zaista bezbedan?

Read Next

Pretežno oblačno i malo hladnije, posle podne razvedravanje