• November 29, 2023

VISKI JEFTINIJI, RAKIJA SKUPLJA – USVOJENE NOVE AKCIZE NA ALKOHOL – Beograduživo.rs

Usvojen je novi Predlog zakona o akcizama kojim se donose neke izmene po pitanju alkoholnih pića i akciza koje se sada plaćaju.

Tako je predviđeno da se akciza za jaka alkohola pića sa 40% alkohola smanji sa 348,17 na 185 dinara, što će posledično dovesti do pada cene viskija i drugih pića ove kategorije. Sa druge strane, ovo će dovesti do poskupljenja drugih pića sa većim udelom alkohola, poput rakije.

Novi zakon ujednačava iznos akcize za sva jaka alkoholna pića u odnosu na procenat alkohola koji sadrže, a ne u odnosu na sirovinu. Po novom se obračun potpuno menja i računa se po principu – akciza na 100 litara (jedan hektolitar) čistog alkohola je 46.250 dinara.

Razlog ovog menjanja je usklađivanje sa direktivana EU.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA NEDELJU, 16. MAJ – Beograduživo.rs

Read Next

GUITAR ART FESTIVAL – ULAZNICE U PRODAJI – Beograduživo.rs