Vilagoš odbranila titulu uz rekord svetskih šampionata – Sportklub

Adrijana Vilagoš je i drugu godinu zaredom juniorska prvakinja sveta! Osamnaestogodišnja devojka iz Vrbasa, posle titule u Najrobiju, osvojila je zlato i u dalekom Kaliju. Za novo najsjajnije planetarno odličje bacila je dva puta i rekord svetskih šampionata, koji od večeras iznosi 63.52 metara!

Držala ga je, još od 2008. godine iz Bidgošća, Ukrajinka Vera Markarijan – 63.01.

Verovatno kao niko nikada pre, članica ŽAK Sente, bila je dominantna u finalu. Njena prva tri hica predstavljala su „svet za sebe“, a podatak da je drugoplasirana Kolumbijka Valentine Barioš bacila skoro šest metara kraće, dovoljno govori koliko je Adrijana bila ubedljiva.

Adriana Vilagoš 3
FOTO: PrtSc

Rekordnih 63.52 je i najvrednije ostvarenje u karijeri Adriane Vilagoš, a stigao je u trećoj seriji. Prethodno je nova osvajačica zlata i na Mediteranskim igrama, bacila 60.66, pa 63.34. Do kraja takmičenja više je uživala u borbi za drugo i treće mesto (i bodrila na kraju četvrtoplasiranu Hrvaticu Veroniku Šokotu), nego što je pokušavala da još neki put pomeri sopstvenu granicu snova.

Povezana vest

Bogdan Vidojković

Sjajni Vidojković u finalu 110m prepone na SP u Kaliju

Adrijani posle ovakvog dostignuća, do državnog (seniorskog) rekorda Tatjane Jelače iz 2014. godine (64.21m), nedostaje još 69 santimetara.

Vilagoš je pobedom u Kaliju upisala Srbiju među osvajače medalja i na ovom Svetskom juniorskom šampionatu, mada naša atletika u Kolumbiji ima još nekoliko sjajnih aduta. Tu pre svega mislimo na Angelinu Topić, koja će u četvrtak, nešto posle 23 časa, izaći na zaletište u kvalifikacijama skoka uvis.

Rezultati bacanja koplja
FOTO: PrtSc

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

PRONAĐENO BEŽIVOTNO TELO MUŠKARCA NA ZVEZDARI, SUMNJA SE DA JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO – Beograduživo.rs

Read Next

Tebogo kralj sprinta uz svetski juniorski rekord – 9.91 – Sportklub