• February 27, 2024

Vikend mapa Beograda: Evo šta možete da posetite od 5. do 7. januara

Otkrivamo kul gradske lokacije koje će ovog vikenda biti glavni epicentar provoda.

Popularni beogradski DJ-evi, bogate gastro ponude restorana, ali i novi barovi – sve to vas čeka u centralnim ulicama Beograda, a na vama je samo da odaberete događaje prema svojim željama i afinitetima.

WANNABE tim vas i ovog vikenda vodi u obilazak zabavnih mesta u Beogradu: u bar koji u našu prestonicu donosi duh Italije, na fenomenalnu predstavu Niti, izložbu predmeta iz zbirke Muzeja afričke umetnosti i dr.

Vespa bar

Gastrošor je postao bogatiji za još jedan nesvakidašnji ugostiteljski objekat – Vespa bar, koji donosi duh Italije u srcu Beograda. Njegov zaštitni znak je elegantna crvena vespa, koja je postavljena u centralnom delu moderno opremljenog prostora, ali i najbolja selekcija kafa, piva, koktela i drugih napitaka. Ako dodamo da je Vespa bar neizostavno odredište za druženje, u kom vlada opuštena atmosfera i mnogo smeha, onda vam je jasno da je prvi praznični vikend u januaru idealna prilika da posetite ovo novo mesto u gradu.

Adresa: Žorža Klemansoa 29b

Vidi, dodirni, oseti – predmeti iz zbirke Muzeja afričke umetnosti

Ukoliko ste propustili izložbu Vidi, dodirni, oseti – predmeti iz zbirki Muzeja afričke umetnosti, požurite i ovog vikenda se uputite u Muzej afričke umetnosti, kako biste uživali u izložbenim eksponatima autorke Milice Josimov. Izložba nastoji da predmete tradicionalne umetnosti približi posetiocima kroz jednu, za ovaj muzej novu izlagačku metodologiju, taktilno. Odabrano je 15 eksponata iz inicijalne zbirke – predmeti od tekstila, maske i skulpture u drvetu, ćupovi od keramike i skulpture životinja iz zbirke bronze, koji će, po završetku izložbe, postati integralni deo stalne postavke MAU. Muzej je otvoren svakoga dana (7 dana u nedelji) od 10 do 18 časova.

Adresa: Andre Nikolića 14

Predstva „Niti“

Predstava „Niti“ biće izvedena u petak, 5. januara, u KC Magacinu sa početkom od 20 časova. „Niti“ ispredaju priče nastale iz istraživanja na temu odnosa zajednice i pojedinca, promenljivih granica između individualnosti i prilagođavanja, raznih lica i naličja samostalnosti i saradnje. Preplitanjem savremenog cirkusa, teatra, glasovnog orkestra, senki i svetla, čak i tarota i komedije, istkana je složena tapiserija o lepoti i neizbežnosti međuljudske povezanosti. Predstava je nastala kao rezultat projekta Cirkusfere namenjenog dosadašnjim polaznicima edukativnog programa Fabrika savremenog cirkusa.

Adresa: Kraljevića Marka 4

LU2K – KC Grad

Subota veče je rezervisana za nastup svetskog muzičara LU2K (Luis Aponte), koji od 22 časova započinje svirku u KC Grad! Bubnjar, poreklom iz Portorika, koji živi i radi u Parizu i Bruklinu, jedan je od najuticajnjih alternativnih umetnika, prepoznatljiv po sirovoj hardkor snazi i brojnim talentima. Majstor bubnjeva, koji na sceni stvara zarazne ritmove i bitove, napraviće sjajnu atmosferu u KC Gradu, a podršku će mu pružiti Vlahek i veterani leftfield zvuka – Ubica b2b Saud.

Adresa: Braće Krsmanović 4

The captain who went to lunch – bar Ruke

Ako ste raspoloženi za ples, ovog vikenda obavezno se uputite ka popularnom beogradskom baru Ruke koji se nalazi u Gastrošoru, prvom regionalnom gastro-parku, udaljenom svega nekoliko minuta šetnje od Luke Beograd. U subotu, 6. januara na ovoj lokaciji čeka vas The captain who went to lunch, čije setove ne želite da propustite. Muzika vikendom traje do 1č, a kada je reč o piću, možete isprobati vrhunsko zanatsko pivo, džin, vino.

Adresa: Žorža Klemansoa 29

Pročitajte i ovo: Izbor magazina Time: Modni momenti po kojima ćemo pamtiti 2023. godinu

Naslovna fotografija: unsplash

Kristina Page

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kendall Jenner je naš favorit: Najlepši autfiti koje su poznati nosili tokom prazničnih dana

Read Next

Три године МГТВ, телевизије коју су направили математичари