“Verujte mi, Lomačenko je pobedio, bodovao sam 8-4!”

Veliku pažnju bokserske javnosti privukla je borba Devina Hejnija i Vasilja Lomačenka u kojoj je 11 godina mlađi Amerikanac pobedio jednoglasnom odlukom sudija i u svom posedu zadržao sve četiri svetske titule u lakoj kategoriji (do 61,2 kg). Mnogi se nisu složili sa ovakvom odlukom arbitara, a jedan od kritičara ishoda meča je i nekadašnji svetski šampion Oskar de la Hoja.

Posle 12 izuzetno uzbudljivh rundi u Las Vegasu, sudije su meč videle u korist Hejnija, a na sudijskim karticama pisalo je 116-112, 115-113 i 115-113 za Amerikanca. To znači da je jedan sudija bodovao osam rundi u korist Hejnija, a četiri za Lomačenka, dok su dvojica bodovala 7-5 za Amerikanca.

„Sedeo sam u prvom redu, u sredini i pažljivo sam gledao meč. Hejni je majstor boksa, ja sam njegov veliki ljubitelj, ali sam bodovao za Lomačenka 8-4. U najgorem slučaju 7-5. Ta sudijska odluka je bila veoma loša“, rekao je 50-godišnji Oskar de la Hoja, svojevremeno svetski šampion u šest kategorija i jedan od najpopularnijih boksera svoje ere.

„Moramo biti iskreni, Loma je pobedio. Radovao sam se ovoj borbi jer je bila za status neprikosnovenog prvaka, a to ne možemo često da gledamo. Pažljivo sam sve proučio i verujte mi, Loma je pobedio“, kazao je Amerikanac meksičkog porekla.

Posle ove pobede Devin Hejni je zadržao savršen skor u profesionalnom ringu – zabeležio je 30 pobeda u 30 nastupa, a 15 je završio nokautima.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kako Denver profitira od Karmelovog trejda posle 12 godina?

Read Next

Zavodljive kao letnja romansa – pronašli smo osam modela obuće u koje ćete se odmah zaljubiti – WANNABE MAGAZINE