Venera u Škorpiji – vreme je da ogolite svoju dušu

Venera je ušla u sazvežđe Škorpije 23. oktobra i boraviće u njemu do 16. novembra. Spremite se da ogolite svoju dušu – Venera u Škorpiji potresa naše ljubavne živote i u ovom periodu ćemo žudeti za dubokim vezama sa trenutnim, ili potencijalnim partnerima. Ali ovaj planetarni aspekt može uticati da se osećate pomalo opsesivno.

Ovo je period u kome će vam površni i plitki odnosi biti odbojni i dosadni, pa ako gradite odnos, imate planetarnu podršku da uložite u stvaranje duboke veze sa osobom koja vam se sviđa i sa kojom se možete povezati na duhovnom nivou. Bićete osetljiviji na energiju drugih ljudi i moći ćete odredite da li između vas i druge osobe postoji prava hemija. Ako je veza duboka i ispunjavajuća, ovaj tranzit će uticati na to da provodite više vremena sa svojim partnerom nego ranije, ali ako je veza na površnom nivou, pripremite se za razdvajanje. Kada je Venera u Škorpiji, postaje plašljivija i stidljivija u želji da se prepusti i uroni u finije stvari u životu, i možda žudi za nečim višim. Možete iskusiti lekciju o poverenju i predavanju i prihvatanju ranjivosti i intimnosti, ako žudite za dubokom povezanošću i želite nekog ko će vas voleti u potpunosti, ko će sa vama otputovati u vaš lični podzemni svet, susresti se sa vašim senkama i neće se uplašiti i odustati, već će izabrati da vas voli bezuslovno.

Škorpija je znak transformacije, što znači da se promena može odigrati i unutra naših veza, dok Venera boravi u ovom znaku. Ovo je moćno vreme u kome treba da razmislite o dinamici moći u vašim odnosima i vašoj sposobnosti da verujete. Da li treba da obavite isceljenje da biste se potpuno otvorili i dozvolili ljubavi da uđe u vaš život? Koji deo svoje prošlosti treba da prevaziđete i transformišete? Takvim pitanjima se bavi Venera u Škorpiji.

Pročitajte i ovo: Mogu li nekompatibilni horoskopski znaci da funkcionišu u vezi?

Dok prolazi kroz Škorpiju, Venera se suprotstavlja Severnom čvoru u Uranu i Biku, kvadratu Saturna u Vodoliji i trigonu retrogradnog Jupitere i Neptuna u Ribama što tokom narednih nedelja može doneti neočekivane preokrete u romantičnim odnosima. Biće teško spustiti gard, ali upravo to treba da uradite – umesto da se opirete intimnosti, pokušajte da pronađete ravnotežu između svojih granica i prepuštanja. Umesto da zazirete od izražavanja svojih želja i potreba u ljubavi, planetarna energija vas gura u izražavanje osećanja i traženje ljubavi zauzvrat, na način koji smatrate prikladnim. Kraj prve nedelje novembra može doneti finansijsku promenljivost i nestabilnost, neočekivane sastanke i zadovoljstvo, kao i nepredvidljivost i remećenje planova.

Bez obzira da li ste u partnerskim odnosima ili ne, možete žudeti za nečim novim u ljubavi. Možete želeti da promenite obrasce odnosa koji vas sputavaju i osetiti potrebu da proverite svoju uravnoteženost – da li ste se možda previše zaneli? Možete se suočiti sa posledicama prethodnih postupaka, ili osećanjem usamljenosti i odbačenosti. Potrebno je da se fokusirate na svoje osnove za budućnost i da se zapitate kuda idete dalje, sa mesta na kome ste u ovom trenutku i kako možete da krenete ka onome što želite i da li je to uopšte moguće tako kako ste zamislili. Setite se da budete nežni prema sebi i prema drugima.

Najbolje vreme ovog tranzita je u drugoj polovini novembra –  15. novembra Venera u Škorpiji pravi trigon sa Jupiterom u Ribama i ujedinjuje naša verovanja i želje. Naši odnosi se uravnotežuju i harmonija caruje i ovo je možda najbolji trenutak da nekome uputite poziv ili predlog, ili dođete do potencijalnih saradnika.

Profesionalno i lično, Venera u Škorpiji vas podstiče da govorite iz srca i da svoja osećanja iznesete svetu (ili nekome posebnom) – ne propustite priliku za briljantnost i otvorenost.

Pročitajte i ovo: Kako da koristite astrologiju da bolje razumete partnera

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Približavate se tridesetim? Ovo su komadi odeće koje morate imati!

Read Next

Šmekerski potez navijača Zvezde posle poraza od Zadra: Gosti iz Hrvatske ispraćeni aplauzom iz hale