Velika šteta! Srbija ostala bez medalje u boksu, Radovanović poražena uprkos hrabroj i velikoj borbi

Sudije su ocenile da je Hsiao-Ven Huang bila bolja

Šteta, Srbija ipak noćas nije došla do nove medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nina Radovanović poražena je u četvrtfinalu boksa u muva kategoriji od takmičarke iz Kineskog Tajpeha, Hsiao-Ven Huang sudijskim preglasavanjem. Svih pet sudija ocenilo je da je protivnica srpske bokserke bila bolja, pa će se ona samim tim naći u polufinalu.

Nema sumnje da je veliko iznenađenje i uspeh napravila Nina Radovanović samim plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih turnira pobedama protiv Mendi Budžold iz Kanade i Ornele Havarijame iz Burundija. Oba puta je naša bokserka slavila rezultatom 5:0 u sudijskom preglasavanju.

Pred njom je ove noći bio možda i najveći zalogaj do sada – Hsiao-Ven Huang iz Kineskog Tajpeha. Još pre same borbe je naša Nina naglasila da će borba biti jako nezgodna, s obzirom na to da je u pitanju četvrti nosilac čitavog turnira. Problem je našoj takmičarki pravilo to što je rivalka daleko viša, za gotovo 10 centimetara, što je bilo nezgodno kod krošea koje je protivnica zadavala iz kontri.

Nakon prve runde bolje ocene dobila je takmičarka iz kineskog Tajpeha, tačnije samo američki sudija je dao bolju ocenu našoj Nini Radovanović. U drugoj je takođe bolje ocene dobila Hsiao-Ven Huang, koja je završila sa svim desetkama, naspram devetki koje su pripale našoj takmičarki.

Naša Nina je na kraju poražena rezultatom 5:0 u sudijskom preglasavanju. I u poslednjoj rundi je takmičarka iz Kineskog Tajpeha dobila sve desetke, dok je Radovanović ocenjena devetkama. Na taj način je okončala svoje učešće u Tokiju.

Video: Kakav skok! Kraljica Ivana u finalu Olimpijskih igara, Srbija čeka novu medalju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 31. jul

Read Next

Kraljica Ivana Španović poletela u finale Olimpijskih igara, boriće se za novu medalju za Srbiju